Špajza 15. lipnja 2024.

Viktor je pobjednik! "Trebalo mi je to u životu"

Hell's Kitchen Hrvatska - finale
Pobjednik Viktor Vercoustre i chef Ivan Vrbanac
foto: RTL
Pobjednik Viktor osvojio je 30.000 eura, skupocjeni ručno rađeni japanski nož i priliku da radi u korčulanskom restoranu LD s jednom Michelinovom zvjezdicom uz chefa Marka Gajskog

Pobjednik showa "Hell's Kitchen Hrvatska" je 36-godišnji Viktor Vercoustre. On je u velikom finalu svojim jelima nadmašio 24-godišnje suparnika Vehida Šaldića. Vidno razdragan, Viktor je priznao da mu se trud isplatio, ali i da će mu sutra, kad ode kući, nedostajati sve ovo.

"Trebalo mi je to u životu, malo sam stagnirao, volim dati sve od sebe. Ovaj trofej mi znači jako puno, sav trud koji sam unio od svoje 15. godine kad sam počeo u restoranima, kad nemaš slobodnog dana, kad radiš sezone, 12-15 sati dnevno... Danas se sve to isplatilo, vratilo! Nezaboravno iskustvo!", razdragano je poručio pobjednik showa "Hell's Kitchen" Viktor za kraj dok je primao čestitke.

Hell's Kitchen Hrvatska - finale | Author: RTL Viktor i Vehid foto: RTL

Hell's Kitchen, Viktor Možda vas zanima... HELL'S KITCHEN Viktor je novi miljenik chefa Gretića Špajza Hell's Kitchen Možda vas zanima... Hell's Kitchen: Znamo sve o novim kandidatima Najave

Početak finala na Korčuli

Finalisti Vehid i Viktor veliko finale započeli su na predivnoj Korčuli, gdje ih je dočekao chef Gretić. koji ih je poveo do njihova domaćina, Marka Gajskog, glavnog chefa restorana LD kojeg krasi jedna Michelinova zvjezdica.

"Svi su parametri tu da bude fantastičan dan!“, uzbuđenje nisu krili finalisti.

"Čestitam na ulasku u finale! Ovaj vaš izazov nema samo natjecateljsku težinu pobjede. Nudi vam i mogućnost zaposlenja u našem restoranu. To je ujedno i velika odgovornost, velika čast... Dajte sve od sebe“, poručio je oduševljenim finalistima chef Gajski pa im objasnio i prvi dio velikog finalnog izazova.

Hell's Kitchen Hrvatska - finale | Author: RTL Viktor Vercoustre foto: RTL

"Danas ćete raditi s mojim najdražim namirnicama – svježom ribom, svježe ubranim namirnicama i sezonskim namirnicama. Moja očekivanja su velika“, kazao je.

"Pokazat ćemo da nismo slučajno u finalu, napravit ćemo spektakl. Obojica ćemo napraviti najbolje što možemo“, kazao je Viktor.

Za kreaciju svog tanjura finalisti su imali 60 minuta pa su se brzo bacili na posao, no rivalstva nije bilo, međusobno su si pomagali i savjetovali se.

Hell's Kitchen Hrvatska - finale | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska - finale foto: RTL

Chef Gretić pohvalio jela

Stiglo je vrijeme za kušanje, a chefovi nisu mogli sakriti svoje zadovoljstvo jelima! Vehid se odlučio za kremu od cvjetače, salatu od baby špinata, toplu marinadu od korčulanskog limuna i malo domaće kvasine te tradicionalni ragu od sipa. Viktor je pripremio grdobinu – poširani obrazi u temeljcu te rep konfitiran u maslacu sa začinskim biljem. Prilog je mladi bob kuhan u svome soku,  sotirana blitva te čips od blitve.

"Za kompleksnost ovih jela i uvjete koje ste imali – impresioniran sam!“, kazao je chef Gajski, „Stvarno ste kuhali na nivou koji je dostojan ovog restorana!“

Hell's Kitchen Hrvatska - finale | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska - finale foto: RTL

"Ovo su jela koja mogu biti već sutra na meniju bilo gdje! Spektakularno, i jedan i drugi! Lokalno, izvorno, sezonski“, dodao je pak chef Tom Gretić.

No samo je jedan od njih mogao pobijediti u izazovu pa su presudili detalji. Malu prednost u glavnom finalnom izazovu dobio je – Vehid!

Finale ne bi bilo finale bez povratka u studio i prepoznatljive crvene i plave kuhinje. Pobjednik će se tražiti nakon autorske večere za goste u pet sljedova, a Vehid i Viktor postaju chefovi svojih kuhinja.

Hell's Kitchen Hrvatska - finale | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska - finale foto: RTL Hell's Kitchen Hrvatska - finale | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska - finale foto: RTL

„Vehide, ti imaš tu moć upravljanja, nametnuo si se kao vođa. Viktore, ti si ono što se u kuhinji zove kreativac, barataš namirnicama i okusima. Potpuno zasluženo ste u finalu, očekujem sjajnu borbu. Kuhajte najbolje što možete“, pozdravio ih je zadovoljni chef Gretić.

Finalisti su chefu Gretiću predstavili svoje autorske jelovnike na kojima su se, između ostalih, našli i guščja jetra, romb, zubatac, jelen, hobotnica, grdobina, janjeći kotlet...

„Jako dobro, baš sam zadovoljan! Sad to treba napraviti u 36 tanjura za goste!“ poručio je chef.

Hell's Kitchen Hrvatska - finale | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska - finale foto: RTL Hell's Kitchen Hrvatska Možda vas zanima... Viktor je prvi polufinalist, chef Gretić jako zadovoljan! Najave

Nisu kuhali sami

I upravo zato, chefovi neće kuhati sami, moraju imati svoje brigade. Chef Gretić u studio je pozvao bivše kandidate showa. "Puno emocija, gledam svoju kuhinju“, komentirali su.

Pobjednik izazova s Korčule, Vehid, imao je prednost u glavnom izazovu i odabiru. Prvi je odabrao da bi volio kuhati u crvenoj kuhinji sa sous cheficom Ivanom, a u svoj tim pozvao je Dominika, Roka K., Roka Ć., Chiaru i Eminu.

Viktor kuha u plavoj kuhinji sa sous chefom Ivanom, a u brigadi ima Domagoja, Maura, Luciju, Nikolu i Marka.

"Čudan osjećaj, neka nostalgija, neka vrsta adrenalina, sve se budi“, komentirao je odabrani Nikola, a Vehid nije mogao sakriti suze kad je sa svojim crvenima zadnji put ušao u kuću.

Timovi su se povukli kako bi kušali sva jela i kako bi im Viktor i Vehid najbolje prenijeli svoje vizije, a zatim su vrata Hell's Kitchen kuhinje otvorena.

Hell's Kitchen Hrvatska - finale | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska - finale foto: RTL Hell's Kitchen Hrvatska - finale | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska - finale foto: RTL

Najbitniji servis u životu

"Ovo je najbitniji servis vašeg života! Vodite računa o gostima jer će oni na kraju odlučiti o vašoj sudbini“, kazao je chef Gretić, a svaki gost restorana nakon kušanja dobit će priliku ocijeniti jela i tako odabrati pobjednika.

"Neka show počne!“ kazao je Vehid pa podijelio radne zadatke svom crvenom timu, dok je Viktor s druge strane zida obilazio stanice i čitao prve narudžbe.

Hell's Kitchen Hrvatska - finale | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska - finale foto: RTL

Svi članovi timova radili su složno, trudeći se ne razočarati finaliste. I dok je Vehid posao prepustio svome timu, Viktoru je ipak bilo draže nadgledati svaki segment pripreme kako bi bio siguran da svi rade dobro.

"Ne možeš ti njega maknuti od toga. On ide i dalje servirati“, smijala se Lucija.

"Isplatilo se da sve provjeravam“, konstatirao je Viktor kad je uočio da je Nikola zaboravio začiniti maslačak u toplom predjelu.

Chef Gretić savjetovao ih je da bi trebali biti još brži i čvršći: „Prošlo je već puno vremena. Znaš što radi gost koji se dosađuje? Piše negativne stvari!“

"Ajde da se malo ubrzamo, može? Rokaj!“ neprestano je ponavljao svojima Vehid, dok je Viktor i dalje sve kontrolirao.

Nakon uspješno izbačenih glavnih jela, uslijedilo je još samo posluživanje deserta pa su chefovi mogli malo odahnuti. Uslijedio je veliki pljesak za uspješnu večeru.

Hell's Kitchen Hrvatska - finale | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska - finale foto: RTL Hell's Kitchen Hrvatska - finale | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska - finale foto: RTL

Sanjali su ovaj trenutak

"Sanjao sam ovaj trenutak, zadnji tanjur u showu. Nisam mogao spavati dva dana“, priznao je emotivni Viktor.

"Prevelik gušt vratiti se u crvenu kuhinju s mojom ekipom“, komentirala je i Chiara, ponosna na Vehida koji je priznao da u sebi zadržava iskrene emocije koje bi svaki čas mogle izaći van.

"Kuhali ste bolje nego što sam očekivao! Ta jela imaju mjesta na bilo kojem meniju. Ispolirati još neke stvari, ali vaš napredak je bio zastrašujuć. Krenut će mi suza“, emotivan je bio mentor i chef Gretić.

hell's kitchen | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska - finale foto: RTL

"Najbolje da trofej prepolovimo napola i odemo na Bahame“, šalio se Viktor, pruživši ruku Vehidu, „Falit će mi ovo!“

Stiglo je vrijeme za najnapetiji trenutak večeri... Chef Gretić još im je jednom čestitao na sjajnom servisu, istaknuvši tek sitne nedostatke koji su zanemarivi.

"Došli ste kao formirani kuhari, ali ste to sve digli na potpuno drugi nivo, čestitam! Pobjednik može biti samo jedan, a osvaja 30.000 eura, trofej, ručno rađeni japanski nož i mogućnost rada u restoranu LD s Michelinovom zvjezdicom“, poručio je finalistima chef Gretić te pobjednikom proglasio Viktora. 

Čestitamo Viktoru na pobjedi! S velikim zanimanjem pratit ćemo njegov rad i karijeru.

Hell's Kitchen Hrvatska - finale | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska - finale foto: RTL

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.