Sezonski dnevnik: Koje plodove donosi proljeće

Getty Images
Iz razdoblja lisnatog zelenog povrća ulazimo u godišnje doba šparoga, mladog luka i graška.
Vidi originalni članak

Ožujak nas je nagradio prvim danom proljeća, divnim sunčanim danima i voljom da se ponovno vratimo u kuhinju kako bismo pripremali šarene sezonske tanjure.

 

u sezoni Niknuo je medvjeđi luk, krećemo u berbu i od njega pripremamo razna čuda

 

 

Svježi kupus, kelj, cvjetača, zelena salata i matovilac, medvjeđi luk, blitva i špinat obilježili su naše tanjure u ožujku. Pripremali smo pite od blitve i špinata, cvjetaču ubacivali u pećnicu i pretvarali je u najslasniju grickalicu, a od svježeg smo kupusa kuhali bakin omiljeni specijalitet. 

 

Mljac! Za ručak napravi quiche sa špinatom i slaninom

s crvenom paprikom Pečena cvjetača - odličan prilog na nedjeljnom jelovniku

iz bakine bilježnice Varivo od slatkog kupusa vraća te u djetinjstvo

proljeće je na pragu Sezonu medvjeđeg luka iskoristi na najbolji mogući način! Napravi rolice od medvjeđeg luka

 

 

Nakon lisnatog zelenila, na red su došli pravi proljetni favoriti. Mladi luk koji se odlično slaže uz baš svaku salatu i sendvič, šparoge koje možete pretvoriti u savršen doručak, ručak i večeru te u sva tri obroka uživati na najbolji mogući način te grašak i bob koji će na stol donijeti najfiniji kremasti rižoto ili brzinski ručak kojem ćete se poželjeti vratiti.

 

Počnimo dan... (Do)ručak: Fritaja s mladim lukom i pršutom

Taman Gavrilović Gratinirani krumpir sa šparogama, sirom i šunkom

Provjereno dobar Zeleni rižoto sa šparogama i graškom

do ručka za 10 minuta Započni tjedan tjesteninom sa špinatom i graškom

 

 

Uskoro nam dolaze i omiljene jagode za neodoljive osvježavajuće slastice, a zatim i maline te borovnice. A onda na red dolazi ljeto i neke nove, još slasnije delicije...

 

50 shades of hunger Četiri sloja zadovoljstva: Torta od jagoda i čokolade

50 shades of hunger Sočni muffini s jagodama i kokosom

yumyum paradise Brzinski kolač bez brašna s bobičastim voćem

 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr