Iz razdoblja lisnatog zelenog povrća ulazimo u godišnje doba šparoga, mladog luka i graška.
Ožujak nas je nagradio prvimdanom proljeća, divnim sunčanim danima i voljom da se ponovno vratimo u kuhinju kako bismo pripremali šarene sezonske tanjure.
Svježi kupus, kelj, cvjetača, zelena salata i matovilac, medvjeđi luk, blitva i špinat obilježili su naše tanjure u ožujku. Pripremali smo pite od blitve i špinata, cvjetaču ubacivali u pećnicu i pretvarali je u najslasniju grickalicu, a od svježeg smo kupusa kuhali bakin omiljeni specijalitet.
Nakon lisnatog zelenila, na red su došli pravi proljetni favoriti. Mladi luk koji se odlično slaže uz baš svaku salatu i sendvič, šparoge koje možete pretvoriti u savršen doručak, ručak i večeru te u sva tri obroka uživati na najbolji mogući način te grašak i bob koji će na stol donijeti najfiniji kremasti rižoto ili brzinski ručak kojem ćete se poželjeti vratiti.
Uskoro nam dolaze i omiljene jagode za neodoljive osvježavajuće slastice, a zatim i maline te borovnice. A onda na red dolazi ljeto i neke nove, još slasnije delicije...