Što je danas za gablec? Imamo pet genijalnih savjeta!

Stockfood
Odabir gableca na poslu uvijek nam teško pada. Otići do trgovine, naručiti ili pojesti onu kiflicu iz pekare od jutra? Zaboravite, imamo još bolje ideje!
Vidi originalni članak

Sezonsko povrće, ostaci od jučer i brzinski namazi postat će glavni sastojci gableca na poslu. Kako? Jednostavnije ne može!

 


Salate

Salate su najjednostavniji ručak koji možete ponijeti na posao. Ipak, valja pripaziti na nekoliko ključnih grešaka. Dressing za salatu uvijek dodajte neposredno prije konzumiranja, a pri slaganju povrća, na dno stavite žitarice dok za kraj i vrh salate sačuvajte lisnato povrće.

Uvijek birajte samo sezonsko povrće, pa ga zatim kombinirajte s omiljenim orašastim plodovima i sjemenkama, a nikako nemojte zaboraviti niti žitarice.

 

Osvježajuće! Ručak iz jedne zdjele: Salata od piletine, avokada i slanine

Trikovi i savjeti Feta sir idealan je za tople salate i složence

GASTRO ZVIJEZDA 2018. Obožavamo: Super zdrava salata od quinoe i avokada
 


Paštete

Iako se pašteta na kruhu ne čini kao savršeno rješenje, kombinacije finih okusa s različitim podlogama mogle bi vas iznenaditi. Domaća pašteta od ostataka piletine ili pak tune mirisima i okusom oduševit će baš sve kolege, a onda nema natrag. Idućeg puta odmah pripremite duplu dozu.

Osim kruha i peciva, paštetu možete namazati i na domaće krekere od sjemenki ili one rižine, punozrnati kruh ili grisine.

 

svakako isprobajte Lagano i brzo: Pašteta od bukovača, leće i oraha

namaži me slasno Domaće i mirisno: Pašteta od graha i začina

kremasta i puna okusa Najbolja pašteta od tune spremna je za par minuta!

 


Tortilje

U tortilje možete umotati baš sve što vam padne na pamet. Od mesa, pečenog i sirovog povrća, ribe, falafel ili pak jaja, mogućnosti je nebrojeno mnogo. Osim što vas neće napuhati kao pekarski proizvodi, u tortiljama možete kombinirati omiljene okuse čak i kada vas uhati najveća žurba.

Fina šunka, listić sira i povrće i hummus kao podloga već su dovoljno dobar gablec zbog kojeg se nećete osjećati loše. Zamislite što biste sve mogli s tek malo pripreme.

 

Ručak za pet! Tortilje s puretinom i povrćem - fini ručak gotov za pola sata

može li bolje? Kajgana u tortiljama za savršen doručak

za 15 minuta Brzi ručak: Falafel u tortilji, pečeno povrće i umak

 


Popečci

Cikla, grah, krumpir, bundeva, tuna, svježi sir i različite sjemenke sjajno će se snaći kao dio slasnih popečaka. Ono što nas posebice oduševljava kod ovakvih jela jest činjenica da ih možete upakirati u sendvič, tortilju ili pak ih poslužiti uz prilog poput riže, heljde i povrća na pari, a odlični će biti i topli i hladni.

 

GASTRO ZVIJEZDA 2018. Krpice sa zeljem, faširanci i popečci od graška - tri recepta za svaki dan!

brzo i jednostavno Slasni zalogaji: Hrskavi zlatnožuti popečci od kelja

popodnevni snack Brzi i hrskavi popečci od kukuruza

 

Sendviči

Pritom ne mislimo na sendviče iz pekarnice ili benzinske pumpe već na one koje ćete pripremiti od ostataka ručka od jučer ili kako biste iskoristili ostatke iz hladnjaka. Sama pomisao na sendviče na pamet nam donosi nebrojeno puno ideja. Od kremastih salata s povrćem, majonezom, vrhnjem i tunjevinom do ostataka odrezaka u kombinaciji s finim sirom i lisnatim povrćem.

 

Samo četiri sastojka Ultimativni umak za sendviče, tortilje i burgere – imamo recept!

 

Zaigrajte se, isprobajte baš svaku varijantu koja vam padne na pamet. Vegetarijanski, mesni, riblji, pa čak i veganski sendviči oduševit će vas na posve nov način. A i jednostavni su za pripremu. 

 

Omiljeni snack Tri zlatna pravila dobrih sendviča - hrskavo, kremasto i slasno

 

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr