Sezonsko povrće, ostaci od jučer i brzinski namazi postat će glavni sastojci gableca na poslu. Kako? Jednostavnije ne može!
Salate
Salate su najjednostavniji ručak koji možete ponijeti na posao. Ipak, valja pripaziti na nekoliko ključnih grešaka. Dressing za salatu uvijek dodajte neposredno prije konzumiranja, a pri slaganju povrća, na dno stavite žitarice dok za kraj i vrh salate sačuvajte lisnato povrće.
Uvijek birajte samo sezonsko povrće, pa ga zatim kombinirajte s omiljenim orašastim plodovima i sjemenkama, a nikako nemojte zaboraviti niti žitarice.
Paštete
Iako se pašteta na kruhu ne čini kao savršeno rješenje, kombinacije finih okusa s različitim podlogama mogle bi vas iznenaditi. Domaća pašteta od ostataka piletine ili pak tune mirisima i okusom oduševit će baš sve kolege, a onda nema natrag. Idućeg puta odmah pripremite duplu dozu.
Osim kruha i peciva, paštetu možete namazati i na domaće krekere od sjemenki ili one rižine, punozrnati kruh ili grisine.
Tortilje
U tortilje možete umotati baš sve što vam padne na pamet. Od mesa, pečenog i sirovog povrća, ribe, falafel ili pak jaja, mogućnosti je nebrojeno mnogo. Osim što vas neće napuhati kao pekarski proizvodi, u tortiljama možete kombinirati omiljene okuse čak i kada vas uhati najveća žurba.
Fina šunka, listić sira i povrće i hummus kao podloga već su dovoljno dobar gablec zbog kojeg se nećete osjećati loše. Zamislite što biste sve mogli s tek malo pripreme.
Popečci
Cikla, grah, krumpir, bundeva, tuna, svježi sir i različite sjemenke sjajno će se snaći kao dio slasnih popečaka. Ono što nas posebice oduševljava kod ovakvih jela jest činjenica da ih možete upakirati u sendvič, tortilju ili pak ih poslužiti uz prilog poput riže, heljde i povrća na pari, a odlični će biti i topli i hladni.
Sendviči
Pritom ne mislimo na sendviče iz pekarnice ili benzinske pumpe već na one koje ćete pripremiti od ostataka ručka od jučer ili kako biste iskoristili ostatke iz hladnjaka. Sama pomisao na sendviče na pamet nam donosi nebrojeno puno ideja. Od kremastih salata s povrćem, majonezom, vrhnjem i tunjevinom do ostataka odrezaka u kombinaciji s finim sirom i lisnatim povrćem.
Zaigrajte se, isprobajte baš svaku varijantu koja vam padne na pamet. Vegetarijanski, mesni, riblji, pa čak i veganski sendviči oduševit će vas na posve nov način. A i jednostavni su za pripremu.
Dobar tek!