Špajza 14. siječnja 2019.

Što je danas za gablec? Imamo pet genijalnih savjeta!

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Odabir gableca na poslu uvijek nam teško pada. Otići do trgovine, naručiti ili pojesti onu kiflicu iz pekare od jutra? Zaboravite, imamo još bolje ideje!

Sezonsko povrće, ostaci od jučer i brzinski namazi postat će glavni sastojci gableca na poslu. Kako? Jednostavnije ne može!

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood


Salate

Salate su najjednostavniji ručak koji možete ponijeti na posao. Ipak, valja pripaziti na nekoliko ključnih grešaka. Dressing za salatu uvijek dodajte neposredno prije konzumiranja, a pri slaganju povrća, na dno stavite žitarice dok za kraj i vrh salate sačuvajte lisnato povrće.

Uvijek birajte samo sezonsko povrće, pa ga zatim kombinirajte s omiljenim orašastim plodovima i sjemenkama, a nikako nemojte zaboraviti niti žitarice.

 

Možda vas zanima... Ručak iz jedne zdjele: Salata od piletine, avokada i slanine Recepti Možda vas zanima... Feta sir idealan je za tople salate i složence Špajza Možda vas zanima... Obožavamo: Super zdrava salata od quinoe i avokada Špajza
 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Paštete

Iako se pašteta na kruhu ne čini kao savršeno rješenje, kombinacije finih okusa s različitim podlogama mogle bi vas iznenaditi. Domaća pašteta od ostataka piletine ili pak tune mirisima i okusom oduševit će baš sve kolege, a onda nema natrag. Idućeg puta odmah pripremite duplu dozu.

Osim kruha i peciva, paštetu možete namazati i na domaće krekere od sjemenki ili one rižine, punozrnati kruh ili grisine.

 

Pašteta Možda vas zanima... Lagano i brzo: Pašteta od bukovača, leće i oraha Recepti Možda vas zanima... Domaće i mirisno: Pašteta od graha i začina Recepti Pašteta od tune Možda vas zanima... Najbolja pašteta od tune spremna je za par minuta! Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Tortilje

U tortilje možete umotati baš sve što vam padne na pamet. Od mesa, pečenog i sirovog povrća, ribe, falafel ili pak jaja, mogućnosti je nebrojeno mnogo. Osim što vas neće napuhati kao pekarski proizvodi, u tortiljama možete kombinirati omiljene okuse čak i kada vas uhati najveća žurba.

Fina šunka, listić sira i povrće i hummus kao podloga već su dovoljno dobar gablec zbog kojeg se nećete osjećati loše. Zamislite što biste sve mogli s tek malo pripreme.

 

Možda vas zanima... Tortilje s puretinom i povrćem - fini ručak gotov za pola sata Recepti Možda vas zanima... Kajgana u tortiljama za savršen doručak Recepti Falafel u tortilji, pečeno povrće i umak Možda vas zanima... Brzi ručak: Falafel u tortilji, pečeno povrće i umak Recepti

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images


Popečci

Cikla, grah, krumpir, bundeva, tuna, svježi sir i različite sjemenke sjajno će se snaći kao dio slasnih popečaka. Ono što nas posebice oduševljava kod ovakvih jela jest činjenica da ih možete upakirati u sendvič, tortilju ili pak ih poslužiti uz prilog poput riže, heljde i povrća na pari, a odlični će biti i topli i hladni.

 

Možda vas zanima... Krpice sa zeljem, faširanci i popečci od graška - tri recepta za svaki dan! Špajza Možda vas zanima... Slasni zalogaji: Hrskavi zlatnožuti popečci od kelja Recepti Popečci od kukuruza Možda vas zanima... Brzi i hrskavi popečci od kukuruza Recepti

 

popečci od batata | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Sendviči

Pritom ne mislimo na sendviče iz pekarnice ili benzinske pumpe već na one koje ćete pripremiti od ostataka ručka od jučer ili kako biste iskoristili ostatke iz hladnjaka. Sama pomisao na sendviče na pamet nam donosi nebrojeno puno ideja. Od kremastih salata s povrćem, majonezom, vrhnjem i tunjevinom do ostataka odrezaka u kombinaciji s finim sirom i lisnatim povrćem.

 

Možda vas zanima... Ultimativni umak za sendviče, tortilje i burgere – imamo recept! Recepti

 

Zaigrajte se, isprobajte baš svaku varijantu koja vam padne na pamet. Vegetarijanski, mesni, riblji, pa čak i veganski sendviči oduševit će vas na posve nov način. A i jednostavni su za pripremu. 

 

Možda vas zanima... Tri zlatna pravila dobrih sendviča - hrskavo, kremasto i slasno Špajza

 

Dobar tek!

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.