Uvijek su nam se sviđali recepti i jela za koja možemo doslovno počistiti frižider i sve namirnice ukomponirati u zavodljive zalogaje. Jedno od takvih jela su definitivno polpete, odnosno popečci. Brza priprema i spoj okusa, kojeg uvijek možemo obogatiti raznim umacima, razlozi su zašto se uvijek rado vraćamo popečcima.
Stoga vam donosimo izbor najboljih kombinacija malih polpetica koje ćete s lakoćom pripremiti.
Piletini odlično pristaje upravo ova uloga. Pileće polpete u kojima se meso miješa s rižom, češnjakom, lukom i jajima poslužite uz prilog prema želji i uživajte u jedinstvenim polpetama. I špinat rado gledamo u ovoj ulozi, jer Polpete sa špinatom možete pripremiti za manje od pola sata. Odličan prijedlog za trenutke kada samo želite nešto prigristi su i Popečci od tikvica.
Kako bi bili još sočniji prije posluživanja prelijte ih s malo kiselog vrhnja. Kraljevi ove kategorije definitivno su Popečci od krumpira. Pripremaju ih u mnogim svjetskim kuhinjama, nazivaju raznim imenima, ali svugdje imaju zajedničku karakteristiku zbog koje ih svi vole, a to je hrskavost zbog koje uživamo u svakom zalogaju.
Popečke od krumpira možete napraviti i prema receptu za Popečke od krumpira sa začinskim biljem. Ukomponirajte mrkvu, tikvice, bundevu i krumpir u ukusne polpetice kao u receptu za Popečke od povrća. Način pripreme mladog sira i graška u spljoštenim zalogajčićima potražite u receptu za Popečke od graška, tikvica i sira.
Zanimljivu kombinaciju s blitvom i zobenim pahuljicama otkrijte na linku za Polpete s blitvom. I za kraj odvažite se te izradite Polpete od bulgura i tikvica prema receptu naše blogerice Matejke Buče. Dobar tek!
Najbolji recepti za popečke i polpete:
Popečci od krumpira sa začinskim biljem