Kolumne Gastrolovci 11. studenoga 2021.

Popečci od batata zaista su brz i praktičan snack

SLAVONKA Popečci od batata iz pećnice
gastro postao gastro.24sata.hr
Od ukusnih te popečaka dijeli samo pola sata

Ovi popečci od batata poslužit će kao doručak, gablec pa čak i snack za druženja. Odaberi prigodu, a ja ti garantiram da će svima biti primamljivi. Osobno mi se sve sviđa, od boje do okusa!

Dobra je vijest da ih ne moraš pržiti, već se peku u pećnici, pa ne moraš brinuti o mirisu ulja ni potencijalnom neredu u kuhinji. Posluži ih tople - s posudicom grčkog jogurta. Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Slana galetta s bukovačama i crnim vinom Kolumne

 

Dok čekaš da se ispeku, provjeri što ima novog na blogu Slavonka!

Sastojci:

  • 280 g naribanog batata
  • 2 jaja
  • 3 žlice brašna
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica češnjaka u granulama
  • 1 žličica suhog luka
  • Papar

 

Možda vas zanima... Mirisna focaccia za doručak, gablec ili večeru Kolumne

 

Priprema:

  1. Ribanom batatu dodaj sve sastojke.
  2. Žlicom prenesi popečke na papir za pečenje.,
  3. Peci 25 - 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

 | Author: SLAVONKA Blogerica Slavonka priprema popečke od batata; foto: SLAVONKA

 | Author: SLAVONKA Popečci od batata iz pećnice; foto: SLAVONKA

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.