Ovi popečci od batata poslužit će kao doručak, gablec pa čak i snack za druženja. Odaberi prigodu, a ja ti garantiram da će svima biti primamljivi. Osobno mi se sve sviđa, od boje do okusa!
Dobra je vijest da ih ne moraš pržiti, već se peku u pećnici, pa ne moraš brinuti o mirisu ulja ni potencijalnom neredu u kuhinji. Posluži ih tople - s posudicom grčkog jogurta.
Dok čekaš da se popečci ispeku, provjeri što ima novog na blogu Slavonka!
Blogerica Slavonka priprema popečke od batata
Popečci od batata
Sastojci:
- 280 g naribanog batata
- 2 jaja
- 3 žlice brašna
- 1 žličica soli
- 1 žličica češnjaka u granulama
- 1 žličica suhog luka
- papar
Prostupak:
- Ribanom batatu dodaj sve sastojke.
- Žlicom prenesi popečke na papir za pečenje.,
- Peci 25 - 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
Popečci od batata iz pećnice