Kolumne 7365 prikaza 22. prosinca 2017.

Sočna teletina s povrćem za blagdansko uživanje

Ena Kokanović
gastro postao gastro.24sata.hr
Kako ne biste mislili da samo kolače jedem za Božić, evo jednog recepta za 22. dan Foodmassa s kojim će vam teletina uvijek ispasti sočna.

Svatko ima neki svoj tajni recept kada je riječ o pripremanju blagdanskog pečenja i svatko to radi na svoj način, ovo je moj način koji baš uvijek upali i svaki puta dobijem pohvale za ovako pečeno meso.

 

krumpir Možda vas zanima... Najbolji trikovi za pečenje krumpira u pećnici Špajza

 

U nastavku pogledajte video s detaljnim postupkom pripreme, a želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil

 

Možda vas zanima... Jedini recept za kuglof s limunom koji ćete ikada trebati Kolumne
 

 

Potrebno vam je:

za cca 5 osoba

  • 3kg telećeg vrata, narezanog na šnicle
  • 2 velike glavice crvenog luka
  • 2 kg krumpira
  • Šampinjoni i mrkve po želji
  • Sol
  • Papar
  • Aluminijska folija

Za umak:

  • 1 žlica Dr.Oetker gustina
  • 100ml soka od pečenja
  • luk iz pečenja
  • 200ml junećeg ili povrtnog temeljca

Postupak pripreme:

  1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
  2. Tepsiju u kojoj ćete peći meso nauljite i posložite narezani crveni luk.
  3. Na luk naslažite teleći vrat te ga posolite i popaprite.
  4. Prekrijte meso folijom i stavite u pećnicu, kada je zagrijana. Pečete 1h za svaki kilogram mesa, u ovom slučaju to je sveukupno 3h pečenja.
  5. Nakon što je prošlo 1,5h izvadite meso iz pećnice i žlicom pokupite luk s dna i sok od pečenja (cca 100ml).
  6. U tepsiju posložite narezani krumpir na ploške, šampinjone i mrkvu.
  7. Na povrće ponovno posložite meso i pokrijte folijom i pecite još pola sata.
  8. Nakon što je prošlo pola sata (sveukupno 2h pečenja) skinite foliju i pojačajte pećnicu na 220 i pecite zadnjih sat vremena kako bi krumpir i teletina dobili koricu.
  9. Za to vrijeme pripremite umak. Odvojite 3 žlice još toplog sok od pečenja u posebnu posudu i umiješajte žlicu Dr.Oetker gustina. Ostatak soka kuhajte na laganoj vatri.
  10. Dodajte temeljac i kada sve zajedno prokuha, dodajte gustin i začinite umak po želji.
  11. Poslužite uz svježu zelenu salatu.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.