27. rujna 2016.

Male tajne za mesne štruce bez greške

Mesna štruca
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Otkrijte trikove uz koje će vam mesna štruca uvijek biti savršena.

Nezobilazni sastojci mesne štruce su mljeveno meso, sredstvo za povezivanje kao što su krušne mrvice, zobene pahuljice ili stari kruh te tekućina u kojoj je dobro natopiti mrvice prije nego ih dodate u meso. Tako u gotovoj štruci neće biti komada kruha, što bi joj pokvarilo okus. Za namakanje može poslužiti sok od rajčice, mlijeko, sok od povrća, vino ili pivo, a svaki od njih štruci će dati drugačiji okus. 

Mesna štruca | Author: Thinkstock Thinkstock

Pravite li mesnu štrucu od mljevene puretine ili piletine, morate dodati mnogo mrvica ili zobenih pahuljica kako štruca ne bi bila previše kompaktna i teška. 

U tradicionalnim receptima možete upotrijebiti samo mljevenu govedinu ili je pomiješati sa svinjetinom kako bi imala lakšu teksturu. Da bi mesna štruca dobro uspjela, najvažnije je pripaziti da smjesu previše ne mijesite. Ako je previše zgnječite, stisnut će se pa će tekućina iscuriti tijekom pečenja, a jelo će biti suho i žilavo. 

Ako želite da štruca bude malo čvršća, upotrijebite meso koje je mljeveno najmanje dva, tri puta. Pazite da ne bude previše masno jer će se štruca stisnuti. Nakon pečenja štrucu je najbolje pustiti da odstoji 15-20 minuta prije posluživanja. Tako će se sokovi bolje rasporediti.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.