Najave 07. listopada 2024.

Jamie Oliver ima novu kuharicu, a mi 1 recept iz nje!

Kruh i pecivo
11 MIN
30 MIN
12
JEDNOSTAVNO
jamie oliver, kuharica
"Simply Jamie" nova je kuharica slavnog Jamieja Olivera
foto: Amazon; DPA/PIXSELL
Zavirili smo u novu kuharicu slavnog kuhara Jamieja Olivera - "Simply Jamie" i pronašli genijalan recept za nikad brži i ukusniji kukuruzni kruh

Slavni kuhar Jamie Oliver ove godine obilježava 25 godina od premijere svoje prve kulinarske emisije "Goli kuhar", kojom je brojnim gledateljima približio kuhanje i potaknuo ih na veću kreativnost u kuhinji. Tim povodom izdao je svoju 24. kuharicu, nazvanu "Simply Jamie".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jamie Oliver (@jamieoliver)

Jamie donosi 130 novih brzih i lakih recepata

Kuharica "Simply Jamie" donosi 130 jednostavnih i lakih recepata, posebno namijenjenih onima koji nemaju puno vremena za kuhanje, posebno tijekom radnog tjedna. Kuharica je specifična i po tome što Jamie za pripremu jela ne koristi egzotične namirnice, nego one svima lako dostupne, od kojih većinu uvijek imamo u smočnici.

Kuharica "Simply Jamie" podijeljena je na 5 poglavlja koja uključuju jela za preko tjedna, jela za kuhanje vikendom, pouzdana jela iz pećnice, jela s namirnicama iz smočnice i savršene deserte, a slavni 49-godišnji kuhar njome ponovno želi čitatelje inspirirati da što više kuhaju kod kuće.

jamie oliver, kuharica | Author: Amazon Kuharica "Simply Jamie" foto: Amazon jamie oliver, kuharica | Author: Amazon Iz kuharice "Simply Jamie" foto: Amazon jamie oliver, kuharica | Author: Amazon Iz kuharice "Simply Jamie" foto: Amazon jamie oliver, kuharica | Author: Amazon Iz kuharice "Simply Jamie" foto: Amazon

Jela gotova za 20 minuta

Među receptima su oni koji su gotovi za 20 minuta, kao i oni koje možeš zgotoviti samo s namirnicama iz smočnice. Od recepata izdvajaju se tjestenina s paprikama iz staklenke, pečeno povrće i fondue od camemberta, brzinski bolonjez, smash burgeri, riblje tortice, ljepljivi karamel desert (stocky toffee pudding) i brojni drugi.

Jamie Oliver Možda vas zanima... Jamie Oliver ima novu kuharicu, a mi 2 recepta iz nje! Najave

Knjiga još nije dobila svoje hrvatsko izdanje, no vjerujemo da uskoro hoće budući da Jamiejev hrvatski izdavač Mozaik knjiga redovito objavljuje njegove nove naslove. Originalna engleska verzija može se naručiti putem Amazona - cijena je (na njemačkom Amazonu) 25.50 eura.

U videu u nastavku pogledaj kako je Jamie izgledao prije 25 godina u emisiji "Goli kuhar", a ispod toga pronađi i njegov odličan recept iz nove kuharice "Simply Jamie".

Donosimo odličan recept iz Jamiejeve nove kuharice, za odličan brzi kukuruzni kruh iz tave za čiju pripremu ti neće trebati ukupno više od 40 minuta. Ovaj Jamiejev kukuruzni kruh se jako jednostavno priprema, a uz par dodataka obiluje izvrsnim okusima.

Ne gasi ekran dok kuham

Najbrži kukuruzni kruh ikad by Jamie Oliver
11 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
12
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Kukuruz šećerac 325 g
  • Jalapeño papričica 215 g
  • Svježi sir 300 g
  • Mlijeko 100 ml
  • Kukuruzna krupica 300 g
  • Oštro brašno 300 g
  • Prašak za pecivo 1 žličica
  • Jaje 4 kom
  • Mladi luk 1 svežanj
  • Cheddar 100 g
  • Maslinovo ulje
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
Postupak
  1. Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva. Kuhani svježi kukuruz šećerac ili onaj iz konzerve stavi u zdjelu skupa s jalapeno papričicama iz staklenke. Dodaj svježi sir, mlijeko, kukuruzno brašno, oštro pšenično brašno, prašak za pecivo i jaja.


  2. Očisti i nasitno nasjeckaj mladi luk te dodaj ostalim namirnicama. Dodaj i većinu količine naribanog cheddar sira te 6 žlica maslinova ulja, dodaj dovoljno soli i svježe mljevenog crnog papra i sve dobro izmiješaj.


  3. Prebaci smjesu u dobro nauljenu neprijanjajuću tavu promjera oko 30 cm (tava mora moći ići u pećnicu, dakle ne smije imati plastičnu ručku, op.a.).

    Poravnaj smjesu i pospi ostatkom naribanog cheddara te prije s još malo maslinova ulja.

    Peci oko 30 minuta, dok se kruh lijepo ne digne i dobije zlaćanu boju.


Jamie savjetuje kako je ovaj kukuruzni kruh najbolje jesti dok je još topao, no jako ukusan je i kada se ohladi. U hladnjaku se može, dobro zapakiran, čuvati do 3 dana!

Za kraj donosimo još par recepata by Jamie Oliver koji su naši slasni favoriti!

Minestrone Možda vas zanima... Klasična minestrone juha po receptu Jamieja Olivera Recepti jamie oliver, piletina Možda vas zanima... Najsočnija piletina po receptu Jamieja Olivera Recepti jamie oliver, tjestenina Možda vas zanima... Tjestenina s gomilom povrća - recept by Jamie Oliver Recepti jamie oliver, polpete od rajčice Možda vas zanima... Jamie Oliver ima recept za genijalne polpete od rajčice! Recepti Jamie Oliver kruh Možda vas zanima... Jamie Oliver ima najbolji recept za proteinski kruh Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.