Slavni kuhar Jamie Oliver ove godine obilježava 25 godina od premijere svoje prve kulinarske emisije "Goli kuhar", kojom je brojnim gledateljima približio kuhanje i potaknuo ih na veću kreativnost u kuhinji. Tim povodom izdao je svoju 24. kuharicu, nazvanu "Simply Jamie".
Jamie donosi 130 novih brzih i lakih recepata
Kuharica "Simply Jamie" donosi 130 jednostavnih i lakih recepata, posebno namijenjenih onima koji nemaju puno vremena za kuhanje, posebno tijekom radnog tjedna. Kuharica je specifična i po tome što Jamie za pripremu jela ne koristi egzotične namirnice, nego one svima lako dostupne, od kojih većinu uvijek imamo u smočnici.
Kuharica "Simply Jamie" podijeljena je na 5 poglavlja koja uključuju jela za preko tjedna, jela za kuhanje vikendom, pouzdana jela iz pećnice, jela s namirnicama iz smočnice i savršene deserte, a slavni 49-godišnji kuhar njome ponovno želi čitatelje inspirirati da što više kuhaju kod kuće.
Jela gotova za 20 minuta
Među receptima su oni koji su gotovi za 20 minuta, kao i oni koje možeš zgotoviti samo s namirnicama iz smočnice. Od recepata izdvajaju se tjestenina s paprikama iz staklenke, pečeno povrće i fondue od camemberta, brzinski bolonjez, smash burgeri, riblje tortice, ljepljivi karamel desert (stocky toffee pudding) i brojni drugi.
Knjiga još nije dobila svoje hrvatsko izdanje, no vjerujemo da uskoro hoće budući da Jamiejev hrvatski izdavač Mozaik knjiga redovito objavljuje njegove nove naslove. Originalna engleska verzija može se naručiti putem Amazona - cijena je (na njemačkom Amazonu) 25.50 eura.
U videu u nastavku pogledaj kako je Jamie izgledao prije 25 godina u emisiji "Goli kuhar", a ispod toga pronađi i njegov odličan recept iz nove kuharice "Simply Jamie".
Donosimo odličan recept iz Jamiejeve nove kuharice, za odličan brzi kukuruzni kruh iz tave za čiju pripremu ti neće trebati ukupno više od 40 minuta. Ovaj Jamiejev kukuruzni kruh se jako jednostavno priprema, a uz par dodataka obiluje izvrsnim okusima.
Jamie savjetuje kako je ovaj kukuruzni kruh najbolje jesti dok je još topao, no jako ukusan je i kada se ohladi. U hladnjaku se može, dobro zapakiran, čuvati do 3 dana!
Za kraj donosimo još par recepata by Jamie Oliver koji su naši slasni favoriti!