Najave 09. travnja 2020.

Zajedno na Uskrs: Virtualni blagdanski stol naših blogera

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
  • Naši najdraži food blogeri Gastrolovci udružili su snage i osmislili bogat jelovnik za nadolazeće blagdane
  • U svojim su domovima pripremili niz blagdanskih specijaliteta koji se okusom odlično nadopunjuju
  • Inspiraciju za pripremu uskrsnog ručka potraži u specijalu „Zajedno na Uskrs“

Slijede nam, u najmanju ruku, neuobičajeni blagdani. Umjesto velikih obiteljskih druženja, primorani smo vrijeme provesti u svojim domovima, svakako skromnije i mirnije nego proteklih godina. Moramo se odreći ponekih blagdanskih rituala, pa tako i neumjerenosti kada su u pitanju jelo i piće, ali to ne znači da uskrsni stol mora biti prazan i nemaštovit. Upravo suprotno, mali, odmjereni gastronomski užici provjereno popravljaju raspoloženje.

Upravo su se zato Gastrolovci, food blogeri koji aktivno za tebe kreiraju provjerena, praktična i fina jela, udružili u formiranju odličnog blagdanskog jelovnika. U sigurnosti svojih domova i uz pomoć društvenih mreža, pripremili su devet uskrsnih specijaliteta koji se savršeno nadopunjuju okusom, a podjednako su ugodni i oku.

Na ovom virtualnom stolu naših Gastrolovaca pronaći ćeš odlične recepte za glavna jela, picek s mlincima i roladu od janjetine. Uz njih dobro pristaju uskrsna peciva s jajima, ali i jednostavan kruh s komadićima šunke. Uz sva pak jela, odgovorno tvrdimo, ide francuska salata s domaćom majonezom.

 | Author: Vedran Bošković foto: Vedran Bošković

Još uvijek imaš dovoljno vremena i za pripremu pisanica obojenih sastojcima iz svoje smočnice. Poslaži ih na stol tik uz uskrsne klasike poput pince ili bogato nadjevene orehnjače, a po želji i uz delikatne macarone s bijelom čokoladom i dehidriranim malinama.

 | Author: Andrea Cukrov foto: Andrea Cukrov

Ako nisi sigurna u svoje kulinarske vještine, ne brini. Gastrolovci te vrlo detaljno, i uz brojne fotografije, vode kroz cijeli proces pripreme. Kreni s planiranjem i uživaj u blagdanima. Sretan Uskrs!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.