Recenzije 06. ožujka 2019.

Riblje u Čakovcu: Palfi i Skoko trebali bi češće kuhati zajedno

foto: The Garden Bar&Kitchen Čakovec
gastro postao gastro.24sata.hr
Popularni chef David Skoko gostovao je u čakovečkom restoranu The Garden Bar&Kitchen te zajedno s tamošnjih chefom Markom Palfijem pripremio pet sljedova jela popraćenih s pet piva The Garden Breweryja. Bili smo tamo!

Čakovečki The Garden Bar&Kitchen već se u nekoliko navrata iskazao sjajnim gostovanjima domaćih chefova, a ove je subote chef Marko Palfi, koji je nedavno postao glavni chef Gardenovih kuhinja, u rodnom Čakovcu ugostio velikog Davida Skoku. Priča je postala još malo zanimljivija kada smo otkrili da je u pitanju večera u kojoj će dvoje chefova spajati pivo i riblja jela, pa smo se tako odlučili zaputiti u Čakovec i sami uvjeriti da takvi spojevi zbilja mogu funkcionirati na nekoj novoj, višoj razini.

 

Možda vas zanima... Marko Palfi pridružuje se The Garden timu Špajza

 

Palfi je večeru obogatio specijalitetima od riječne ribe, specifičnim za svoj kraj, dok je Skoko u Međimurje donio dašak morske atmosfere i začinio večeru na svoj osebujan način. Svježe i kvalitetne namirnice, raskošni okusi i poštovanje prema namirnici moglo se iščitati iz baš svakog tanjura. Negdje između sljedova, pomislili smo, Palfi i Skoko trebali bi surađivati češće. Ovo je fantastično!

 

 | Author: The Garden Bar&Kitchen Čakovec foto: The Garden Bar&Kitchen Čakovec

 

S prvim smo slijedom krenuli nešto nakon 19 sati, kada se divno uređen prostor restorana gotovo u potpunosti popunio. Nakon kratkog prevrtanja jelovnika u rukama, gostima su se obratili najprije chef Palfi, a zatim i chef Skoko pojasnivši čitavu suradnju kojom su izrazito zadovoljni. Zaslužili su glasan pljesak, a zatim smo se bacili na degustiranje.

 

Možda vas zanima... Palfi i Janković otvorili sezonu Signature Wednesday u Gardenu Recenzije

 

Prvi je slijed pripremio Skoko, a na tanjuru su se našli marinirani gavuni s misunom i primorskom labodom, pašteta od plavice s pireom od suđenih rajčica, comfit od palamide s prženom ulvom te čips od kostiju. Uz Skokin je prvi tanjur poslužen lagani Gardenov pilsner koji je na divan način zaokružio nešto jednostavnije, nježnije okuse na tanjuru. Pašteta je bila sjajna, čips od kostiju najzanimljiviji dio tanjura.

 

 | Author: Darko Kontin foto: Darko Kontin

Tartar od dimljene losos pastrve, majoneza od cikle i krema od cikle posluženi su uz maslac od hrena te kruh prepečen na masnoći od špeka mangulice. Jelo je osmislio i pripremio chef Palfi, a već pri prvom zalogaju bilo je jasno kako je definitivno riječ o jednom od favorita večeri. Sjajna kombinacija i balans okusa. Uz kiselkasto Rosehip Sour pivo, gotovo da smo zatražili još jedan tanjur istog jela iz kuhinje.

 | Author: Darko Kontin foto: Darko Kontin

I kad smo pomislili da bolje ne može, na stol je stigla Skokina tjestenina s raguom od muzgavaca i grilanim treviškim radičem. Ono što i inače volimo i cijenimo kada su u pitanju jela chefa Skoke jest odvažnost da ista začini bez kompromisa i ublažavanja. Divno svilenkasta tjestenina s nešto jačim, ljutkastim raguom bila je pun pogodak te se fantastično spojila s gorkastim Gardenovim gorkastim Pale Ale pivom. 

 

Možda vas zanima... David Skoko: Nemam ništa protiv uzgojene ribe! Špajza

 

 | Author: Darko Kontin foto: Darko Kontin

Isprobali smo još i rolicu riječne pastrve s koricom od bučinih koštica s pireom od peršina te kremom od poriluka, jelo koje je na nešto nježniji način zaokružilo niz slanih i otvorilo apetit za taman još jedan slatki slijed. Panna cotta od vanilije, krema od bučinog ulja i crumble od bučinog brašna, a uz sve to i osvježavajući kompot od bundeve bili su točka na i za najslađi završetak večeri.

 | Author: Darko Kontin foto: Darko Kontin  | Author: Darko Kontin foto: Darko Kontin

Za sve kombinacije piva i jela zaslužan je Gardenov pivski sommelier Hrabren Dobrotić. Posao koji je obavio, vjerujemo, nije bio nimalo jednostavan, no baš u svakom slijedu jela i pivo koja su nam servirana složili su se upravo idealno. Bez iznimke!

 | Author: The Garden Bar&Kitchen Čakovec foto: The Garden Bar&Kitchen Čakovec

Ova je večera bio naš prvi posjet čakovečkom Gardenu. Prvi, no zasigurno ne i posljednji. Palfi, baš kao i na svojoj prethodnoj poziciji, opet iznova gradi sjajan posao na još jednom perspektivnom mjestu. Jedva čekamo da završe radovi u čakovečkom Starom gradu, pa da nakon šetnje ogromnim zelenim parkom, bez obilaska dvorca, možemo svratiti i na pokoji gablec iz kuhinje chefa Palfija.

 | Author: The Garden Bar&Kitchen Čakovec foto: The Garden Bar&Kitchen Čakovec

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.