Odlična hrana, dobro društvo, vrhunski chefovi... recept je to za savršeno provedenu večer koji će uskoro u svojoj ponudi imati i kultni zagrebački restoran Skenderica 1912. koji je prije dvije godine preuzeo Catering Tim Lisak na čelu s neumornom Anom Lisak. Nedavno se njihovom timu pridružio i sjajan chef Mario Mihelj te predstavio svoj meni, modernu interpretaciju tradicionalnih zagrebačkih jela, koji će na ovom divnom mjestu u zagrebačkim remetama, s pogledom na cijeli Zagreb, nudi uz tradicionalna jela.
A sada ponosno predstavljaju novi koncept - gostovanja vrhunskih chefova. Ovaj slasni koncept povremeno će se u idućoj godini održavati u Skenderici. Iako je ovaj restoran poznat kao čuvar stare zagrebačke kuhinje, otvoren je za nove ideje te gostovanja regionalnih chefova koji će s domaćinima pružati putovanje okusima regije, ali zadržavajući svoje osnovne postulate.
Sjajan tim Skenderice 1912. i Catering Tima Lisak
Blagdanski ugođaj u Skenderici
Blagdanski ugođaj u Skenderici
4 chefa, 6 izvrsnih sljedova
Prva od niza večera, na kojoj je predstavljen ovaj slastan koncept, bila je pun pogodak. Domaćini, chefovi Ivan Najdek i Mario Mihelj, ugostili su chefove Moranu Mijač i Petra Pavlovića. Zajedno su predstavili šest slasnih jela koja su oduševila goste.
“Inspiraciju za ovaj projekt pronašli smo u impresivnim kulinarskim vještinama chefova i različitim stilovima kuhanja. Svi su izvanredni chefovi i svatko od njih donio je jedinstvenu perspektivu i bogatstvo okusa, što smo smatrali savršenim za stvaranje izvanrednog jelovnika!
Usuglašavanje četiri različita kuharska potpisa predstavlja izazov, ali i priliku za inovaciju. Ključ je u komunikaciji i zajedničkom radu, gdje svaki chef doprinosi svom stručnom znanju, a istovremeno se poštuje i integrira vizija cijele večeri!”, istaknuo je Bruno Pavlić, voditelj restorana Skenderica 1912.
Hrskava kuglica od krumpira i krvavica - jedan od hitova večeri
Blagdanski ugođaj u Skenderici
Hrvatska kuhinja s modernim zaokretom
U osmišljavanju jelovnika svi su chefovi sudjelovali aktivno, razmjenjujući ideje, te su na kraju zajednički izabrali jela koja će najbolje prikazati njihove jedinstvene stilove kuhanja, ali i slasnu harmoniju. Glavni cilj večere bio je pružiti gostima nezaboravno iskustvo, jedinstvenu kombinaciju okusa.
"Ovaj mjesečni koncept želimo učiniti platformom za suradnju među chefovima, ali i za promicanje hrvatske gastronomije. U planu su večeri s poznatim chefovima iz regije, kao i teme poput tradicionalne hrvatske kuhinje s modernim zaokretom.
Želja nam je da svakom večerom obilježimo dio Lijepe naše! Naš cilj je osigurati raznolikost i iznenaditi goste svaki put. Mogu računati na kvalitetu, ono što nam je daleko najbitnije, ali sve drugo će biti iznenađenje!“, dodaje Bruno Pavlić.
Patka na kremi od ljubičastog kupusa, na tostiranoj heljdi s kruškama i svježim biljem
Slasna terina od prešanog bunceka s kremom od hrena i jabuke
Evo što smo sve kušali na ovoj odličnoj slasnoj večeri:
- Pozdrav iz kuhinje - fenomenalne mini tople pogačice od čvaraka sa zasekom i ukiseljenom ljutikom
- Hladno predjelo - slasna terina od prešanog bunceka s kremom od hrena i jabuke
- Toplo predjelo - izvrsna hrskava okruglica od krumpira i krvavica s kremom od kiselog kupusa i čipsom od kelja
- Kremasta juha od pečenog krumpira i paljenog poriluka sa štrudlicom punjenom smjesom od domaćih pečenica
- Glavno jelo - patka na kremi od ljubičastog kupusa, na tostiranoj heljdi s kruškama i svježim biljem
- Desert - Orahnjača vol.2, dizani spužva biskvit, krema od oraha, čokolada i topli umak od grožđica - uistinu divan kraj ove lijepe večeri
Pogačice od čvaraka sa zasekom i ukiseljenom ljutikom
Kremasta juha od pečenog krumpira i paljenog poriluka sa štrudlicom punjenom smjesom od domaćih pečenica
Orahnjača vol.2, dizani spužva biskvit, krema od oraha, čokolada i topli umak od grožđica
Blagdanski ugođaj u Skenderici
Blagdanski ugođaj u Skenderici
"Gosti su oduševljeni! Njihove reakcije nas iznimno vesele, a povratne informacije su vrlo pozitivne. Mnogi su istaknuli različite i neočekivane okuse.
Cijeli meni je bio pun pogodak, a svaki slijed bio je novo iznenađenje, tim više što gosti nisu znali što ćemo im poslužiti. Sve su saznali tek po dolasku!“, zaključio je Bruno Pavlić.