Recepti 20. lipnja 2023.

20 minuta posla: Krem juha od mladog graška

Krem juha od mladog graška
Krem juha od mladog graška foto: Alina Matveycheva/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovo jelo, krem juha od mladog graška, još je posebnija zahvaljujući krutonima od parmezana, koji su prave male bombice okusa i mirisa. Ovu savršenu juhu možeš pripremiti u svega 20 minuta

Krem juha od mladog graška definitivno je prava hrana za utjehu u kojoj možeš uživati ne samo u proljeće kada je vrijeme svježeg graška, nego i cijele godine. Jer i smrznuti je grašak jako dobar.

Prirodna gustoća

Napraviti krem juhu od graška vrlo je jednostavno, a s obzirom na to da je grašak mahunarka, za razliku od mnogih povrtnih juha, pa nije potrebno dodavati krumpir kako bi dobio pravu kremastu konzistenciju. Ma već ti je jasno - nema ti druge, na tvom meniju dana je - krem juha od mladog graška!

 

Krem juha od graška Možda vas zanima... Mary Berry ima najbolji recept za juhu od graška Recepti

 

Za dodatnu notu okusa, dodaj pesto od bosiljka koji je također jednostavan za pripremu, te će tvojim okusnim pupoljcima dati savršen kontrastni okus slatkoći koju prirodno ima juha od mladog graška. U juhu možeš dodati i vrhnje ili je na samom kraju, prije posluživanja, ukrasi ga žlicom kiselog vrhnja.

Bombice okusa

Krem juha od mladog graška još je posebnija zahvaljujući krutonima od parmezana – oni su prave male bombice okusa i mirisa. U svakom slučaju, tvoja savršena krem juha od mladog graška gotova je u svega 20 minuta. Što čekaš?

 | Author: Alina Matveycheva/Pexels Krem juha od mladog graška foto: Alina Matveycheva/Pexels

 

Krem juha od mladog graška

Sastojci (za 4 osobe):

  • 500 g mladog graška (može i smrznutog u nedostatku mladog)
  • 1 srednje velika glavica luka
  • 1 glavica zelene salate po želji
  • 40 g maslaca
  • 3 žlice pesta od bosiljka 
  • 1 l vrućeg povrtnog temeljca
  • 50 g parmezana

 

juha od graška Možda vas zanima... Osvježavajuća zelena juha od graška i mente Recepti

 

Postupak:

  1. Luk oguli i nasitno ga nareži. Salatu operi i otresi pa je nareži ili natrgaj na manje komade.
  2. U loncu s debelim dnom rastopi maslac, dodaj luk i pirjaj ga oko 3 minute uz neprekidno miješanje.
  3. Luku dodaj salatu i ¾ graška. Pirjaj zajedno otprilike 1 minutu, zatim dodaj pesto pa sve prelij vrućim povrtnim temeljcem. Ostavi da se kuha u poklopljenom loncu oko 6 minuta.
  4. Ukloni juhu sa štednjaka pa je štapnim mikserom usitni u pire. Dodaj ostatak graška i lagano kuhaj oko 5 minuta. Posoli i popapri prema ukusu. 
  5. Za krutone pećnicu zagrij na 190 stupnjeva. Parmezan nasitno naribaj.
  6. Na lim obložen papirom za pečenje rasporedi hrpice naribanog sira promjera 2-3 cm. Lim stavi u pećnicu pa peci sir dok ne poprimi zlatnožutu boju. Pritom treba dobro paziti jer se pečenje odvija jako brzo. 
  7. Gotovu juhu ukrasi krutonima i posluži!

 

 | Author: R Khalil/Pexels Mladi grašak foto: R Khalil/Pexels

 

Ako ti se svidjela ova krem juha od mladog graška, isprobaj i recepte u nastavku...

 

 

Možda vas zanima... Gusta juha od graška s medaljonima savršeno se slaže s ljetnom krumpir salatom Recepti Možda vas zanima... Grašak ili bob? Imamo sjajne recepte s omiljenim zelenim mahunarkama Špajza Krem juha od graška Možda vas zanima... Juha od graška: bistra i krem varijanta Recepti Kremasta juha s piletinom i povrćem Možda vas zanima... NOVI HIT Kremasta juha s piletinom i povrćem Recepti Mladi kukuruz Možda vas zanima... Obožavatelji kukuruza moraju testirati ove recepte! Špajza Ljetna krem juha od rajčice Možda vas zanima... I ljeti volimo jela na žlicu! Ove recepte moraš isprobati Recepti

 

 

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:13 20. Lipanj 2023.

    ovakve juhe volim