Špajza 01. lipnja 2019.

Grašak ili bob? Imamo sjajne recepte s omiljenim zelenim mahunarkama

foto: Getty Images

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Tjestenina, piletina, rižoto ili zeleni namaz odlična su ideja za brzinski ručak s omiljenim zelenim sezonskim plodovima.

Sezonski ručak najbolji je ručak i upravo vam zato donosimo naše najdraže proljetne recepte s bobom i graškom. Osim u ovim kombinacijama, bob i grašak možete kombinirati u salatama, kuhane na pari kao prilog s kockicom maslaca, u spoju s ribom na gradele ili mesom s roštilja.

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

 

Na prvo mjesto definitivno stavljamo omiljeno varivo iz djetinjstva, ono od graška. Vitamini na žlicu savršeni su u baš svako doba tjedna, za brzinski ručak radnim danom ili okrjepu vikendom. 

 

Možda vas zanima... Zima dolazi: Varivo od graška s noklicama Kolumne

 

Uz juhu od graška i noklice, dobra ideja bit će i krem juha od graška i boba. Ovom jednostavnom ručku dodajte i domaći prepečeni kruh i baš ništa drugo vam neće biti potrebno.

 

Krem juha od graška i boba Možda vas zanima... Čista okrijepa: Krem juha od graška i boba Recepti

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Ako pak ste više od onih kompliciranijih, ali i bogatijih jela, Anita s bloga Možeš se udat ima recept za savršenu proljetnu juhu koja kombinira artičoke, bob i domaće torteline. Idealan vikend projekt, ako pitate nas.

 

Možda vas zanima... Juha od artičoka i boba s domaćim tortellinima Kolumne

 

Prije nego što se bacite na pripremu ozbiljnijih zelenih jela, svakako isprobajte i ove sjajne namaze od graška. Bit će idealni dodaci svakom doručku, a ponijeti ih možete i na posao. Garantirano oduševljavaju kolege.

 

Možda vas zanima... Zvijezda doručka: Kremasti namaz od graška Recepti Možda vas zanima... Raskošan maslac od graška voli tost, tjesteninu i meso Recepti

 

Kada poželite brz i jednostavan ručak, tjestenina je savršen odabir. Kombinirajte je sa zelenim plodovima, omiljenim sirevima i začinima, pa navalite na tanjur čiste sreće.

 

Možda vas zanima... Kremasta tjestenina s graškom i kozjim sirom gotova je za čas Recepti Tjestenina Možda vas zanima... Zelena tjestenina s moćnim inćunima None tjestenina s graškom i slaninom Možda vas zanima... Dva u jedan: Kremasta i hrskava tjestenina sa slaninom i graškom None

 

 | Author: thinkstock foto: thinkstock


Osim tjestenine, bob i grašak idealni su za pripremu kremastih rižota. Pripazite da se ne prekuhaju, dodajte im maslac i parmezan i pustite da vas okusi proljetnih plodova u potpunosti oduševe.

 

Možda vas zanima... Sjajan spoj: Rižoto od graška i šampinjona Recepti

 

Komad mesa u kremastom umaku nešto je što naprosto ne odbijamo pa vam tako za kraj ovog popisa donosimo recept za kremastu piletinu s graškom. Poslužite je uz pire krumpir, kuhano povrće ili neki drugi prilog po želji. Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Najsočnija piletina s graškom u kremastom umaku Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.