Donosimo odličan recept za brzi američki kukuruzni kruh punjen chilijem koji je super rješenje za brzi ručak, posebno ako je poslužen uz zelenu ili neku drugu sezonsku salatu
Američki kukuruzni kruh koji se pravi s praškom za pecivo i sodom bikarbonom, a ne s kvascem, sam je po sebi ukusan i slastan. A kakav je tek ovaj kukuruzni kruh punjen chilijem? Naravno, genijalan!
Kukuruzni kruh punjen chilijem zapravo je odličan kompletan obrok koji se može ponijeti i na posao, izlet ili piknik, a odličan je uz neku zelenu ili drugu sezonsku salatu. Donosimo odličan recept za američki kukuruzni kruh punjen chilijem koji će te sigurno oduševiti.
Chili može biti sa svinjetinom, govedinom, miješanim mesom, puretinom, veganski... ti biraš! Isprobaj ovaj odličan recept za američki kukuruzni kruh punjen chilijem i javi nam svoje dojmove!
U velikoj tavi, na srednjoj vatro. zagrij ulje. Prodinstaj luk i nasitno nasjeckanu jalapeño papričicu, uz povremeno miječanje - ukupno oko 7 minuta. Dodaj češnjak i dinstaj dalje dok ne zamiriši, oko 1 minutu.
Dodaj mljevenu govedinu, posoli i popapri. Dinstaj, razbijajući kuhaćom veće komade mesa, dok meso ne poprimi lijepu smećkastu boju - oko 6 minuta.
Ocijedi višak masnoće, ako je potrebno. Dodaj chili pahuljice, mljeveni kumin i češnjak u prahu, dinstaj još 1 minutu sve zajedno.
Dodaj ocijeđeni grah iz konzerve i pelate narezane na kockice te goveđi temeljac. Pusti da zavrije i kuhaj, uz povremeno miješanje, dok se ne zgusne, 8-10 minuta. Dodaj soli i papra ako je potrebno. STavi sa strane i pusti da se malo ohladi.
Rešetku pećnice postavi u donju trećinu, te zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Maslac stavi u kalup za pečenje dimenzija cca 33x23 cm. Kalup s maslacem ubaci u zagirjanu pećnicu, kako bi se maslac rastopio i zagrijao.
U velikoj zdjeli pomiješaj brašno, kukuruzno brašno, šećer, prašak za pecivo, sol i sodu bikarbonu. Dodaj jaja i mlaćenicu te sve dobro izimiksaj. U tijesto umiješaj rastopljeni maslac iz kalupa.
Otprilike 2/3 tijesta ulij u zagrijani kalup te pospi 1 šalicom naribanog cheddara ili nekog drugog topljivog sira. Premaži slojem chilija, ostavi tijesto 'prazno' (bez chilija) oko 1.6 cm od ruba pleha. Pospi preostalom šalicom narbanog sira te prelij ostatkom količine tijesta koji treba lagano izravnati na vrhu.
I po vrhu se može posuti malo naribanog sira, mladog luka i/ili ljutih papričica, otprilike na pola vremena pečenja, kako ne bi zaggorjelo.
Peci kukuruzni kruh dok gornji dio ne dobije lagano zlaćanu boju, oko 25 minuta. Pokrij aluminijskom folijom i nastavi peći dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista, još 10-15 minuta.
Pusti da se ohladi 10-ak minuta, posluži s kiselim vrhnjem.
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
536 kcal
26 %
MASTI
26,00 g
36 %
KOLESTEROL
0,13 g
0 %
UH
48,00 g
17 %
PROTEINI
22,00 g
44 %
Ovaj američki kukuruzni kruh punjen chilijem savršen je način da iskoristiš ostatke chilija koji su ti eventualno ostali od prethodnog dana!
A ovo su 3 varijante chilija kojima također možeš napuniti ovaj kukuruzni kruh: