Recepti Namaz 09. lipnja 2024.

Aromatizirani maslac popravlja baš svako jelo

aromatizirani maslac
Aromatizirani maslac sa svježim začinskim boljem
foto: Monika Grabkowska/Unsplash
Namaži ga na hrskavi tost, dodaj mesu, krumpiru, umacima ili rižotu. Aromatizirani maslac jednostavan je za pripremu, a popravlja baš svako jelo!

Maslac, omiljeno začinsko bilje i češnjak glavni su sastojci mirisnog dodatka nebrojeno mnogo jela. Aromatizirani maslac možete upakirati u baguette pa napraviti hrskavu domaću poslasticu, dodati ga mesu s grilla te ga tako učiniti sočnijim i bogatijim, ubaciti ga u rižoto za još više okusa, dodati ribljim jelima, a i povrće kuhano na pari pomoću ovog dodatka učiniti ćete daleko zanimljivijim.

Možda vas zanima... Domaći kruh sa češnjakom i zašto ga toliko volimo Špajza

aromatizirani maslac | Author: Getty Images Atomatizirani maslac odličan je dodatak hrskavom kruhu foto: Getty Images

Koje začinsko bilje ide u aromatizirani maslac?

Različite kombinacije okusa slagat će se s različitim jelima, pa tako jednostavnu kombinaciju peršina i vlasca koristite kod pripreme pečenog krumpira, odrezaka ili ga dodajte kuhanom kukuruzu.

Maslac s dodatkom bosiljka odlično će se složiti s piletinom, povrćem i ribom, onaj s češnjakom bit će idealan dodatak bruschettama i hrskavom baguetteu, dok će maslac aromatiziran timijanom biti najbolji uz piletinu i pire krumpir.

Možda vas zanima... Slasni kukuruz iz pećnice - zaboravite roštilj, ovo je još bolje! Recepti

Aromatizirani maslac jednostavno se priprema

Jednostavna priprema oduzet će ti svega nekoliko minuta, a najvažnije je maslac izvaditi na vrijeme kako bi na vrijeme omekšao i bio spreman za miješanje s omiljenim začinima. Koristiš li svježe začinsko bilje, dobro ga operi, osuši i nasjeckaj nasitno.

Omekšali maslac pomiješaj sa začinima i dodacima poput češnjaka, pa sve zajedno posloži na plastičnu foliju ili papir za pečenje. Maslac zarolaj u oblik valjka i spremi ga u hladnjak. Pustite da stoji barem pola sata kako bi se stisnuo i lakše rezao. Ovakav maslac možeš čuvati i u zamrzivaču te izvaditi kad ti zatreba.

 | Author: Getty Images Aromatizirani maslac posluži uz vrhunski steak foto: Getty Images  | Author: Getty Images Baguette s aromatiziranim maslacem foto: Getty Images

Tako pripremljen maslac u hladnjaku može stajati nekoliko dana, a želiš li ga sačuvati duže vremena, spremi ga u zamrzivač.

maslac Možda vas zanima... Kako napraviti domaći maslac od 2 sastojka Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.