Recepti 03. listopada 2018.

Banoffee pita: Neodoljivi spoj banane i karamele

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Banoffee pita je prava poslastica za vaš nepce. Ako je niste do sada probali, pravo je vrijeme.

Banoffee pita čuveni je engleski desert, a čine ga kora od keksa i maslaca, karamela, banane i šlag. Ovaj desert je pravi užitak za nepce jer je kombinacija sastojaka jednostavno fantastična! 

 

Možda vas zanima... Isprobajte najbržu poslasticu od banana i cimeta Recepti

 

Karamela za ovu neodoljivu slasticu priprema se od kondenziranog mlijeka, koje nije uvijek lako pronaći. No, trud uložen u potragu će vam se višestruko isplatiti jer ova pita nije samo iznimno ukusna, već i vrlo jednostavna za pripremu. Također, kondenzirano mlijeko možete napraviti sami, a recept pronađite ovdje

 

Možda vas zanima... Napravite slatki kruh od banana Recepti

 

Potrebno vam je:

  • 400 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
  • 3 banane
  • 250 g integralnih keksa
  • 125 g maslaca
  • 250 g vrhnja za šlag
  • 1 žlica kakaa u prahu

Priprema:

  1. Sameljite kekse i dobro ih pomiješajte s maslacem koji ste prethodno rastopili. Ovom smjesom obložite kalup za pitu. Dobivenu koru za banoffee pitu stavite hladiti u hladnjak oko sat vremena.
  2. Za to vrijeme, zaslađeno kondenzirano mlijeko kuhajte u loncu na umjerenoj vatri uz stalno miješanje dok se ne ugusti i ne poprimi tamnu boju karamela. Ovako pripremljenu karamelu ohladite na sobnoj temperaturi.
  3. Kada se kora za pitu i karamela ohlade, istucite vrhnje za šlag. Koru od keksa prvo nadjenite karamelom, zatim na nju posložite bananu narezanu na kolutiće, a na vrh stavite šlag.
  4. Pitu posipajte kakaom u prahu i poslužite je dobro ohlađenu.

U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.