gastro postao
Ljubiteljima mesa ovo će jelo dugo ostati u sjećanju
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 622
Potrebno vam je
- 500 g biftek
- senf
- sol
- papar
- panceta
- 2 kom ljubičasti luk
- 0.20 dl aceto balsamico
- 0.20 dl crno vino
- 1 mala žlica šećer, kristal
Priprema
- Premažite meso senfom te ga ostavite da odstoji najmanje pola sata u hladnjaku. Ljubičasti luk izrežite na sitno te ga propirjajte na maslinovu ulju u tavi. Kada luk pusti vodu, dodajte balzamički ocat, crno vino i šećer te kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne.
- U međuvremenu pancetu izrežite na tanke ploške i stavite u tavu bez masnoće pa pržite dok panceta ne postane hrskava. Posolite meso pa ga pecite na zagrijanoj tavi dvije-tri minute sa svake strane.
Izvor Skuhatćute