Recepti Govedina 08. siječnja 2025.

Bolje ne može: Cheeseburger složenac s tjesteninom

Tjestenina
30 MIN
25 MIN
6
SREDNJE
cheeseburger složenac
Cheeseburger složenac
Imamo provjereni recept za odličan cheeseburger složenac s tjesteninom, posebnu varijantu mac and cheesea pojačanu mljevenom govedinom i drugim slasnim dodacima koji idu u savršen cheeseburger

Cheeseburger složenac s tjesteninom zapravo je dobri stari mac and cheese s dodatkom mljevene govedine i drugih ukusnih namirnica. Ovo je uistinu ultimativno comfort food jelo koje se može napraviti unaprijed i samo zapeći kada dođe vrijeme za jelo.

Obožavat će ga klinci kojima je cheeseburger hrana bogova, ali i svi odrasli ljubitelji fast fooda i street fooda. Jednostavan je za pripremu i zato donosimo odličan, provjeren recept za cheeseburger složenac koji će postati nova slasna zvijezda na tvome stolu.

cheeseburger složenac | Author: The Modern Proper/Pinterest Cheeseburger složenac foto: The Modern Proper/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Cheeseburger složenac s tjesteninom
30 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
6
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Sol
  • Cavatappi tjestenina 250 g
  • Mljeveno meso - govedina 500 g
  • Luk 1 kom
  • Češnjak 3 režanj
  • Pelati iz konzerve 400 g
  • Majoneza 125 ml
  • Kiseli krastavci 0,25 šalica
  • Kečap 65 ml
  • Worcestershire umak 2 žlica
  • Senf 2 žlica
  • Svježe mljeveni crni papar 1 žličica
  • Cheddar 180 g
  • Sjemenke bijelog sezama 2 žlica
  • Rimska salata 1 kom
Postupak
  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. U srednjem loncu skuhaj tjesteninu u posoljenoj vodi, prem auputama na pakiranju.

    Ocijedi tjesteninu i sačuvaj dio vode od kuhanja tjestenine, a kuhanu ocijeđenu tjesteninu stavi u pleh za pečenje dimenzija otprilike 33x23 cm.


  2. U međuvremenu, zagrij veliku tavu na srednje jakoj vatri. Stavi malo ulja i na njemu poprži mljeveno meso u većim komadima, sve do tamnosmeđe boje - najmanje 4 minute. Potom razbij veće komade mesa i nastavi pržiti, uz povremeno miješanje, dok meso više nigdje ne bude ružičasto - još oko 4 minute. Prebaci meso u pleh u kojem je tjestenina.


  3. Vatru smanji na srednju, na istoj tavi poprži nasitno nasjeckan luk i češnjak, uz povremeno miješanje, dok luk ne postane staklast, 5-7 minuta.

    Dodaj usitnjene pelate iz konzerve, majonezu, nasitno nasjeckane kisele krastavce, kečap, worcestershire umak, senf i 1 šalicu vode od kuhanja tjestenine.

    Posoli i popapri prema ukusu, prebac u pleh u kojem su već tjestenina i mljeveno meso.


  4. Dodaj polovicu količine naribanog cheddar sira i sve skupa dobro promiješaj. Pospi s ostatkom narbanog cheddara i sezamovim sjemenkama.


  5. Složenac peci dok se sir na vrhu ne rastopi i počne lagano ključati, 10-12 minuta. Pospi rimskom salatom narezanom na trakice i posluži.


Sastojci
Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

658 kcal

32 %

MASTI

42,00 g

58 %

KOLESTEROL

0,89 g

0 %

UH

37,00 g

13 %

PROTEINI

27,00 g

54 %

Umjesto cavatappi tjestenine možeš koristit i 'obične' pužiće ili penne ili neku drugu vrstu tjestenine, a složenac možeš složiti dan ranije i čuvati u hladnjaku te samo zapeći 15-ak minuta drugi dan. oven 12 to 15 minutes.
Ovom složencu možeš dodati i druge dodatke koje redovito pronalazimo u burgerima, poput pržene slanine (natrgane na komadiće).

Isprobaj i ove super recepte za fine burgere...

burgeri Možda vas zanima... Kako napraviti sočan i savršeno oblikovan burger baš svaki put Špajza Big Mac Možda vas zanima... Američki chef otkrio tajni recept za Big Mac umak Recepti Smash burger tacos Možda vas zanima... Smash burger tacos - slasni trend na TikToku! Recepti domaća peciva za burgere Možda vas zanima... Napravi predobra domaća peciva za burgere Recepti Cheeseburger Možda vas zanima... Pripremi cheeseburger bez pecanja sira po tavi Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.