Imamo provjereni recept za odličan cheeseburger složenac s tjesteninom, posebnu varijantu mac and cheesea pojačanu mljevenom govedinom i drugim slasnim dodacima koji idu u savršen cheeseburger
Cheeseburgersloženac s tjesteninom zapravo je dobri stari mac and cheese s dodatkom mljevene govedine i drugih ukusnih namirnica. Ovo je uistinu ultimativno comfort food jelo koje se može napraviti unaprijed i samo zapeći kada dođe vrijeme za jelo.
Obožavat će ga klinci kojima je cheeseburger hrana bogova, ali i svi odrasli ljubitelji fast fooda i street fooda. Jednostavan je za pripremu i zato donosimo odličan, provjeren recept za cheeseburger složenac koji će postati nova slasna zvijezda na tvome stolu.
Cheeseburger složenac
foto: The Modern Proper/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Cheeseburger složenac s tjesteninom
30 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
6
porcija
SREDNJE
Sastojci
Sol
Cavatappi tjestenina
250
g
Mljeveno meso - govedina
500
g
Luk
1
kom
Češnjak
3
režanj
Pelati iz konzerve
400
g
Majoneza
125
ml
Kiseli krastavci
0,25
šalica
Kečap
65
ml
Worcestershire umak
2
žlica
Senf
2
žlica
Svježe mljeveni crni papar
1
žličica
Cheddar
180
g
Sjemenke bijelog sezama
2
žlica
Rimska salata
1
kom
Postupak
Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. U srednjem loncu skuhaj tjesteninu u posoljenoj vodi, prem auputama na pakiranju.
Ocijedi tjesteninu i sačuvaj dio vode od kuhanja tjestenine, a kuhanu ocijeđenu tjesteninu stavi u pleh za pečenje dimenzija otprilike 33x23 cm.
U međuvremenu, zagrij veliku tavu na srednje jakoj vatri. Stavi malo ulja i na njemu poprži mljeveno meso u većim komadima, sve do tamnosmeđe boje - najmanje 4 minute. Potom razbij veće komade mesa i nastavi pržiti, uz povremeno miješanje, dok meso više nigdje ne bude ružičasto - još oko 4 minute. Prebaci meso u pleh u kojem je tjestenina.
Vatru smanji na srednju, na istoj tavi poprži nasitno nasjeckan luk i češnjak, uz povremeno miješanje, dok luk ne postane staklast, 5-7 minuta.
Dodaj usitnjene pelate iz konzerve, majonezu, nasitno nasjeckane kisele krastavce, kečap, worcestershire umak, senf i 1 šalicu vode od kuhanja tjestenine.
Posoli i popapri prema ukusu, prebac u pleh u kojem su već tjestenina i mljeveno meso.
Dodaj polovicu količine naribanog cheddar sira i sve skupa dobro promiješaj. Pospi s ostatkom narbanog cheddara i sezamovim sjemenkama.
Složenac peci dok se sir na vrhu ne rastopi i počne lagano ključati, 10-12 minuta. Pospi rimskom salatom narezanom na trakice i posluži.
Sastojci
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
658 kcal
32 %
MASTI
42,00 g
58 %
KOLESTEROL
0,89 g
0 %
UH
37,00 g
13 %
PROTEINI
27,00 g
54 %
Umjesto cavatappi tjestenine možeš koristit i 'obične' pužiće ili penne ili neku drugu vrstu tjestenine, a složenac možeš složiti dan ranije i čuvati u hladnjaku te samo zapeći 15-ak minuta drugi dan. oven 12 to 15 minutes.
Ovom složencu možeš dodati i druge dodatke koje redovito pronalazimo u burgerima, poput pržene slanine (natrgane na komadiće).