Recepti 27. svibnja 2020.

Čokoladni brownies s komadićima jagode slatki su užitak

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Čokoladni i meki, ovi te brownies kolačići neće razočarati. Dodaj im jagode i dobit ćeš recept koji kao da je izašao iz raja.

Ako postoji jedna slastica koju ćeš ove sezone pripremati s jagodama - pobrini se da to bude ova. Pogotovo ako si obožavatelj brownieja u bilo kojoj formi, obliku i s bilo kojim namirnicama. 

 

Možda vas zanima... Brownies vs. Blondies: Recepti za klasične, ali i one malo 'pomaknute' verzije Recepti

 

Slasni, gusti, ali meki čokoladni brownies s jagodama izvrstan su i lagan popodnevni desert koji ćeš pripremiti s lakoćom u veoma kratkom vremenu. Po želji na njih dodaj i borovnice ili neko drugo bobičasto voće, a odlično će se slagati i s kuglicom omiljenog sladoleda. 

 

Možda vas zanima... Imaš zrele banane? Za doručak napravi brownieje Kolumne

 

Sastojci:

  • 200 g tamne čokolade grubo nasjeckane
  • 100 g maslaca u kockicama
  • 4 velika jaja
  • 200 g smeđeg šećera
  • 100 g brašna
  • 40 g kakaa u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 200 g jagoda, očišćenih i prepolovljenih

Priprema:

  1. U manju tavu stavi maslac i čokoladu i lagano ih rastopi, neprestano miješajući. Alternativni način jest da maslac i čokoladu staviš u posudu otpornu na toplinu, postavljenu iznad lonca s vodom koja ključa(bain-marie). U tom slučaju samo pripazi da posuda s čokoladom i maslacem ne dodiruje vrelu vodu. Ostavi da se polako tope te ih s vremena na vrijeme promiješaj silikonskom lopaticom. Nakon što se otope, maknite s vatre i ostavi da se malo ohlade.
  2. Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva.
  3. Jaja umuti zajedno sa šećerom i ekstraktom vanilije ručnim mikserom.
  4. Prosij brašno i kakao prah izravno na smjesu od jaja i šećera i opet lagano umiješaj mikserom. Dodaj zatim ohlađenu smjesu s maslacem i čokoladom i ponovno umuti dok ne dobiješ jednoličnu i glatku smjesu.
  5. Izlij smjesu u tepsiju koji su prethodno lagano premazala maslacem i obložila papirom za pečenje.
  6. Polovice jagoda zatim lagano stavi na vrh smjese (prerezanu stranu prema dolje) i lagano ih utisni.
  7. Peci u prethodno zagrijanoj pećnici otprilike 40 minuta, odnosno dok čačkalica iz tijesta ne izađe čista.
  8. Ostavi da se kolači potpuno ohlade u limu za pečenje. Po želji ih potpuno ohlađene stavi u hladnjak te tek nakon toga izreži jer će to rezanje učiniti lakšim.
  9. Prije posluživanja ostavi ih na sobnoj temperaturi. Dodatno ukrasi voćem ili kuglicom sladoleda.

U slast!

 

Možda vas zanima... I to je moguće: Browniesi od samo DVA sastojka! Recepti Možda vas zanima... Brownies s Nutellom za najveće sladokusce Recepti
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ena13 22:35 31. Svibanj 2020.

    Prefino djeluje. S Huawei AppGallery-a sam skinula mnoštvo aplikacija s receptima za pripremu slastica i odusevljena sam