Recepti 13. listopada 2014.

Gamberi s rižom

Gamberi s rižom
gastro postao gastro.24sata.hr
Gambere s mješavinom basmati i divlje riže možete servirati kao predjelo, ali i kao pravi ručak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 89

Potrebno vam je

  • 250 g kozica velika
  • 150 g brokula (vrhovi s cvijetom)
  • 200 g mahune zelene (mlade)
  • 100 g shitake gljiva
  • 0.75 šalica basmati riža
  • soja umak
  • ulje sezamovo
  • đumbir u prahu
  • čili u prahu

Priprema

  1. Rižu skuhajte prema uputama na pakiranju.
  2. Mahune i brokulu skuhajte na pari da budu al dente, dobro ocijedite.
  3. U woku na sezamovom ulju prepržite gambere i shiitake gljive, dodajte mahune i brokulu. Začinite s bijelim soja sosom, đumbirom u prahu i chili papričicom (po želji).
  4. Dodajte kuhanu rižu, dobro promiješajte i pirjajte 5 minuta.

Gambere s mješavinom basmati i divlje riže možete servirati kao predjelo, ali i kao pravi ručak

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.