gastro postao
Gambere s mješavinom basmati i divlje riže možete servirati kao predjelo, ali i kao pravi ručak
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 89
Potrebno vam je
- 250 g kozica velika
- 150 g brokula (vrhovi s cvijetom)
- 200 g mahune zelene (mlade)
- 100 g shitake gljiva
- 0.75 šalica basmati riža
- soja umak
- ulje sezamovo
- đumbir u prahu
- čili u prahu
Priprema
- Rižu skuhajte prema uputama na pakiranju.
- Mahune i brokulu skuhajte na pari da budu al dente, dobro ocijedite.
- U woku na sezamovom ulju prepržite gambere i shiitake gljive, dodajte mahune i brokulu. Začinite s bijelim soja sosom, đumbirom u prahu i chili papričicom (po želji).
- Dodajte kuhanu rižu, dobro promiješajte i pirjajte 5 minuta.
Gambere s mješavinom basmati i divlje riže možete servirati kao predjelo, ali i kao pravi ručak