Jagode izvrsno funkcioniraju i u slanim jelima, ne samo u desertima. Donosimo slani recept - gazpacho s jagodama - u koji ćeš se sigurno zaljubiti!
S dolaskom ljetna žudimo za osvježavajućim receptima poput hladnih juha, koji nas neće samo zasititi nego i osvježiti. Svi smo čuli za hladnu gazpacho juhu, no obično je radimo od rajčice i drugog povrća poput krastavaca, paprike, luka, češnjaka..., ali i maslinova ulja te kockica kruha.
No što ako želimo isprobati neke nove okuse i svom gazpachu dodati i neko voće? Slavni baskijski chef Martin Berasategui, vlasnik restorana Berasategui koji ima 3 Michelinove zvjezdice, dosjetio se u gazpacho dodati slatke i osvježavajućejagode. Donosimo njegov recept koji se lako priprema, a pun je okusa i izvrsno osvježava!
Gazpacho s jagodama
foto: Instagram @bigsouprva
Ne gasi ekran dok kuham
Gazpacho s jagodama
6 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Jagode
400
g
Rajčica
600
g
Krastavac
80
g
Svježa crvena paprika
50
g
Zelena svježa paprika
60
g
Krušne mrvice
40
g
Češnjak
1
kom
Maslinovo ulje
150
ml
Voda
500
ml
Ocat od sherryja
20
ml
Krupna sol
12
g
Svježe mljeveni crni papar
Postupak
Operi sve povrće, oguli ako je potrebno, ukloni sjemenke iz krastavca i paprika i nareži sve na veće komade.
Sve povrće stavi u zdjelu i dodaj ulje, ocat, češnjak, vodu, sol, papar, krušne mrvice. Dobro promiješaj, prekrij prozirnom folijom i stavi u hladnjak na 8 sati
Izvadi povrće iz hladnjaka, dodaj mu nasjeckane jagode (nekoliko jagoda sačuvaj cijele za serviranje), sve skupa izblendaj. Dodaj još soli i papra ako je potrebno.
Posluži jako hladno, ukrašeno jagodama, A možeš dodati i krutone od kruha ili trakice pršuta.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.