gastro postao
Omiljeni koktel i desert spojili smo u neodoljivo ljetno osvježenje
Nismo sigurni je li nam draži tiramisu ili gin tonic, ali znamo da su odlična kombinacija. Kavu i rum zamijeni ginom i tonikom, u kremasti sir dodaj malo limuna i dobila si recept za kolač kojim ćeš oduševiti svakoga već na prvi griz. Po želji kolač možeš ukrasiti ostalim popularnim dodacima za ovaj koktel, kao što su ružine latice ili sušeno voće.
Gin tiramisu
Sastojci:
- 250 ml gina
- 500 ml tonika
- 150 g šećera
- 2 limuna
- 500 g mascarpone sira
- 200 ml vrhnja za šlag
- 40 g šećera u prahu
- 12 piškota
Postupak:
- U loncu pomiješaj gin, tonik, šećer te koricu i sok dva limuna. Smjesu kuhaj na srednje jakoj temperaturi dok se šećer ne otopi i zatim podigni temperaturu i nastavi kuhati tri do četiri minute dok sirup ne postane gust.
- U posebnoj posudi mikserom pomiješaj mascarpone, vrhnje za šlag i šećer u prahu. Dodaj 100 ml ohlađene smjese s ginom i nastavi miksati.
- Ostatak sirupa od gina izlij u plitku posudu. Pripremi čaše u kojima ćeš poslužiti kolač.
- Svaku piškotu posebno umoči u sirup od gina i zatim ju stavi u čašu. Nakon dvije piškote dodaj dvije žlice kreme i ponovi postupak.
- Ako ćeš kolač pripremiti u posudi i naknadno posluživati, posloži šest piškota na dno posude, prelij s pola smjese sira i zatim dodaj još šest piškota i ostatak smjese.
- Tiramisu ostavi u hladnjaku da se potpuno ohladi, a prije posluživanja na kolač naribaj malo korice limuna.
Isprobaj i ove slastice s ginom: