gastro postao
Nevjerojatan je raspon deserata koje možeš pripremiti za nekoliko minuta u blenderu. U kategoriju brzih čuda spada i ova glatka čokoladna krema s tamnim rumom.
Ovaj je desert idealan završetak bogate, romantične večere povodom Valentinova. Čokolada je afrodizijak, baš kao i činjenica da priprema traje samo pet minuta.
Ohlađenu kremu možeš poslužiti uz svježe ili voće iz kompota, naribanu čokoladu, tučeno vrhnje i mljevene kekse.
Sastojci:
- 1 veliko jaje
- 2 žlice tamnog ruma
- 170 g čokolade (minimalno 50% kakaa)
- 2 žlice šećera
- 150 ml mlijeka
- Prstohvat soli
Priprema:
- Jaja, šećer, sol, nasjeckanu čokoladu i rum stavi u blender. Kratko blendaj kako bi sjedinila smjesu i dodatno usitnila čokoladu.
- Mlijeko zagrij na vatri do vrenja i postepeno ulijevaj u smjesu. Lagano blendaj dok se sva čokolada ne otopi i krema postane glatka.
- Prelij u posudice i stavi u hladnjak na barem sat vremena.
Uživaj!