gastro postao
Jednostavna grčka salata s ukusnim dressingom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 272
Salata
- 1 kom paprika, zelena
- 1 kom paprika, žuta (mesnata)
- 180 g masline, zelene, slane konzerv.
- 350 g ječam
- 170 g feta sir
- 1 kom crvena paprika
- 4 kom ljutika
- 2 žlica kapari
Umak
- 100 ml ulje maslinovo
- 1 mala žlica senf
- 15 g limunova korica
- 15 g luk cešnjak
- 30 ml limunov sok
- 1 žlica vinski ocat, bijeli
- 1.50 mala žlica origano
- 1 mala žlica kumin, mljeveni
- 3 žlica pinjoli
- 2 kom limun
- 1 žlica vinski ocat
- 1 režanj češnjak
Priprema
- Skuhajte ječam u velikom loncu slane vode dok ne omekša (al dente). Ocijedite i isperite u hladnoj vodi, stavite u veliku zdjelu te prelijte s malo maslinova ulja od dressinga.
- Dodajte zdrobljeni feta sir, nasjeckane paprike, masline, ljutiku i kapare.
- Za dressing u maloj zdjeli metlicom za snijeg umješajte sok i naribanu koricu limuna, ocat, češnjak, origano, senf i kumin. Postupno dodajte preostalo maslinovo ulje te po ukusu začinite solju i paprom.
- Prelijte dressing preko salate, lagano izmiješajte i ukrasite prženim pinjolama.