Recepti 13. listopada 2014.

Grčka salata od ječma

Grčka salata od ječma
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavna grčka salata s ukusnim dressingom

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 272

Salata

  • 1 kom paprika, zelena
  • 1 kom paprika, žuta (mesnata)
  • 180 g masline, zelene, slane konzerv.
  • 350 g ječam
  • 170 g feta sir
  • 1 kom crvena paprika
  • 4 kom ljutika
  • 2 žlica kapari

Umak

  • 100 ml ulje maslinovo
  • 1 mala žlica senf
  • 15 g limunova korica
  • 15 g luk cešnjak
  • 30 ml limunov sok
  • 1 žlica vinski ocat, bijeli
  • 1.50 mala žlica origano
  • 1 mala žlica kumin, mljeveni
  • 3 žlica pinjoli
  • 2 kom limun
  • 1 žlica vinski ocat
  • 1 režanj češnjak

Priprema

  1. Skuhajte ječam u velikom loncu slane vode dok ne omekša (al dente). Ocijedite i isperite u hladnoj vodi, stavite u veliku zdjelu te prelijte s malo maslinova ulja od dressinga.
  2. Dodajte zdrobljeni feta sir, nasjeckane paprike, masline, ljutiku i kapare.
  3. Za dressing u maloj zdjeli metlicom za snijeg umješajte sok i naribanu koricu limuna, ocat, češnjak, origano, senf i kumin. Postupno dodajte preostalo maslinovo ulje te po ukusu začinite solju i paprom.
  4. Prelijte dressing preko salate, lagano izmiješajte i ukrasite prženim pinjolama.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.