Recepti 03. listopada 2014.

Hamburger sa crvenim lukom

Hamburger sa crvenim lukom
foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Raskošni hamburger koji može poslužiti kao odlična zamjena odlasku u restorane brze prehrane

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 603

Glavni sastojci

  • 700 g mljeveno meso
  • 2 kom mladi luk
  • 2 režanj češnjak
  • 50 g krušne mrvice
  • 50 g parmezan
  • 1 kom jaje kokošje
  • 5 kriška gouda punomasni
  • 6 kriška slanina suha (prerašt. mršava)
  • 2 kom rajčica, crvena
  • začinsko bilje
  • 1 žlica rajčica ( ketchup)
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • salata,kristal
  • mljeveni cimet

Marmelada od luka

  • 4 kom luk ,crveni
  • 50 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 5 ml crno vino
  • 50 ml vinski ocat

Priprema

  1. Mljeveno meso pomiješajte s nasjeckanim lukom i češnjakom. Dodajte krušne mrvice, ribani sir i peršin s kečapom. Umiješajte jaje, prstohvat cimeta, sol i papar. Izmiješajte, oblikujte pljeskavice i ostavite u hladnjaku pola sata. Ispecite ih u tavi na malo ulja.
  2. Prerežite peciva na pola, polijte maslinovim uljem i stavite u zagrijanu pećnicu na četiri-pet minuta. Nadjenite mesom, sirom, rajčicama, slaninom i salatom. Narežite crveni luk i pirjajte dok lijepo ne porumeni, dodajte smeđi šećer i ostavite da se karamelizira. Ulijte crno vino i ocat pa kuhajte dok smjesa ne bude gusta. Poslužite uz hamburgere.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.