gastro postao
Raskošni hamburger koji može poslužiti kao odlična zamjena odlasku u restorane brze prehrane
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 603
Glavni sastojci
- 700 g mljeveno meso
- 2 kom mladi luk
- 2 režanj češnjak
- 50 g krušne mrvice
- 50 g parmezan
- 1 kom jaje kokošje
- 5 kriška gouda punomasni
- 6 kriška slanina suha (prerašt. mršava)
- 2 kom rajčica, crvena
- začinsko bilje
- 1 žlica rajčica ( ketchup)
- 2 žlica ulje maslinovo
- salata,kristal
- mljeveni cimet
Marmelada od luka
- 4 kom luk ,crveni
- 50 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 5 ml crno vino
- 50 ml vinski ocat
Priprema
- Mljeveno meso pomiješajte s nasjeckanim lukom i češnjakom. Dodajte krušne mrvice, ribani sir i peršin s kečapom. Umiješajte jaje, prstohvat cimeta, sol i papar. Izmiješajte, oblikujte pljeskavice i ostavite u hladnjaku pola sata. Ispecite ih u tavi na malo ulja.
- Prerežite peciva na pola, polijte maslinovim uljem i stavite u zagrijanu pećnicu na četiri-pet minuta. Nadjenite mesom, sirom, rajčicama, slaninom i salatom. Narežite crveni luk i pirjajte dok lijepo ne porumeni, dodajte smeđi šećer i ostavite da se karamelizira. Ulijte crno vino i ocat pa kuhajte dok smjesa ne bude gusta. Poslužite uz hamburgere.
Izvor Skuhatćute
mljeveno meso
marmelada od luka
hamburger
ručak
ljeto
proljeće
kuhanje
večera
glavno jelo
jelo od mesa
pečenje
pirjanje