gastro postao
Raskošni hamburger koji može poslužiti kao odlična zamjena odlasku u restorane brze prehrane
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 603
Glavni sastojci
- 700 g mljeveno meso
- 2 kom mladi luk
- 2 režanj češnjak
- 50 g krušne mrvice
- 50 g parmezan
- 1 kom jaje kokošje
- 5 kriška gouda punomasni
- 6 kriška slanina suha (prerašt. mršava)
- 2 kom rajčica, crvena
- začinsko bilje
- 1 žlica rajčica ( ketchup)
- 2 žlica ulje maslinovo
- salata,kristal
- mljeveni cimet
Marmelada od luka
- 4 kom luk ,crveni
- 50 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 5 ml crno vino
- 50 ml vinski ocat
Priprema
- Mljeveno meso pomiješajte s nasjeckanim lukom i češnjakom. Dodajte krušne mrvice, ribani sir i peršin s kečapom. Umiješajte jaje, prstohvat cimeta, sol i papar. Izmiješajte, oblikujte pljeskavice i ostavite u hladnjaku pola sata. Ispecite ih u tavi na malo ulja.
- Prerežite peciva na pola, polijte maslinovim uljem i stavite u zagrijanu pećnicu na četiri-pet minuta. Nadjenite mesom, sirom, rajčicama, slaninom i salatom. Narežite crveni luk i pirjajte dok lijepo ne porumeni, dodajte smeđi šećer i ostavite da se karamelizira. Ulijte crno vino i ocat pa kuhajte dok smjesa ne bude gusta. Poslužite uz hamburgere.
Izvor Skuhatćute