gastro postao
Kuhajte hobotnicu, podlijte crnim vinom i uživajte u njoj dok je topla
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 326
Potrebno vam je
- 1000 g hobotnica
- 2 dl ulje maslinovo
- 2 kom kapula
- 2 kom lovorov list
- 1.50 dl crno vino
- 2 žlica vinski ocat
- 1 mala žlica aceto balsamico
- 0.50 mala žlica origano
Priprema
- Hobotnicu očistite i narežite na manje komade ili pak koristite manje hobotnice u komadu.
- U duboku tavu ili teću s debelim dnom stavi se zajedno hobotnica, lovor, usitnjena kapula i maslinovo ulje te na srednje jakoj vatri dinstajte 25 do 30 minuta ili dok hobotnica ne ostane na suho.
- Potom dodajte sve preostale sastojke i držite na jačoj vatri dok ne proključa, smanjite temperaturu, dobro promiješajte te držite na vatri poklopljeno 15 minuta ili dok hobotnica nije posve mekana.
Kuhajte hobotnicu, podlijte crnim vinom i uživajte u njoj dok je topla
Izvor "Kušaj i slušaj Dalmaciju", Profil