Recepti 19. veljače 2022.

Isprobaj najfinije slastice s kuhanim tijestom!

Paris brest foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Choux tijesto zaslužno je za neke od omiljenih slastica poput eclaira, profiterola i princess krafni...

Kuhano tijesto (choux ili žeženo) baza je nekih od najfinijih slastica, poput princes krafni, profiterola i eclaira. U osnovi, choux tijesto se radi od samo nekoliko sastojaka; mlijeka, vode, maslaca šećera, jaja, soli i brašna, koje je potrebno izmiješati, skuhati i ispeći na ispravan način. Kuhano tijesto ne sadrži kvasac ili prašak za pecivo, a prozračnost dobiva od vlage koja se stvori tijekom pečenja.

Kuhano tijesto možeš puniti različitim nadjevima; kremom od čokolade, karamelom ili dulce de leche namazom, vanilijom, mascarponeom…Mogućnosti su zaista bezbrojne! Pastry chefica Mia Salman podijelila je s nama recept za bazični choux, koji možeš koristiti za pripremu, primjerice, éclaira i princes krafni.

 

Možda vas zanima... Recept za choux potražili smo kod slastičarke Mije Salman Recepti

 

Ako se želiš počastiti slasticama s kuhanim tijestom, svakako isprobaj jedan od odličnih recepata koje ti donosimo u nastavku...

  • Profiteroli s kremom od karamele

Mini profiteroli s okusom kave koji se savršeno slažu s kremastim umakom od karamele sve su što ti je potrebno za uživanje! Radi se o jednostavnoj prilagodbi recepta za profiterole gdje vodu zamijeniš istom količinom kave što rezultira prekrasnim tamnim profiterolima s okusom koji će te razbuditi. Recept je pripremio naš kolumnist Darko Kontin, a sigurni smo da će i tebe oduševiti...

 

Možda vas zanima... Idealna poslastica: Profiteroli s kremom od karamele Špajza

 

 | Author: Darko Kontin Profiteroli, foto: Darko Kontin

 

  • Paris-Brest s karameliziranim lješnjacima

Paris-Brest klasik je s kojim jednostavno ne možete pogriješiti. Klasično kuhano tijesto posuto bademima u kombinaciji s kremom od vanilije i karameliziranim lješnjacima... Ne znamo za tebe, ali nama zvuči savršeno! Recept ti donosi Sweet n Salty by Matea.

 

Možda vas zanima... Sami pripremite Paris-Brest s karameliziranim lješnjacima Kolumne

 

 | Author: Sweet 'n' Salty by Matea Paris Brest recept, foto: Sweet 'n' Salty by Matea

  • Princess uštipci s čokoladom i lješnjacima

Iz kuhinje naše Sweet n Salty by Matea stiže još jedan odličan recept! Tamno tijesto s kakaom i prozračna krema od vanilije je čisti pogodak. Uz dodatak otopljene čokolade i lješnjaka dobit ćeš pravu rapsodiju okusa!

 

Možda vas zanima... Crno-bijeli princess uštipci s čokoladom i lješnjacima Kolumne

 

 | Author: Sweet 'n' Salty by Matea Princess uštipci, foto: Sweet 'n' Salty by Matea

  • Leningradske pufice

Ovaj je odličan kolač spoj mnogima omiljenih princes krafni i kremšnita, odnosno to je smjesa za princes krafne omotana u lisnato tijesto punjena kremom od vanilije. Spoj kremoznosti i hrskavosti oduševljava, a recept ti donosi Sweety and Spicy.

 

Možda vas zanima... Leningradske pufice - najslađi jastučići s vanilijom Kolumne

 

 | Author: Sweety and Spicy Leningradske pufice, foto: Sweety and Spicy

 

  • Princess krafne

Slasne male loptice punjene ukusnom kremom i posipane šećerom u prahu. Teško ih bilo tko može odbiti, zar ne? One su savršeni desert za vikende kada je cijela obitelj na okupu. Recept za originalnu izvedbu omiljene slastice donosi ti Matea Mikić Pavlović.

 

Možda vas zanima... Princes krafne - omiljeni kremasti kolač Kolumne

 

 | Author: Matea Mikić Pavlović princess krafne, foto: Matea Mikić Pavlović

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.