Mljeveno meso zahvalna je namirnica s kojom možeš napraviti na tisuće različitih jela. Upravo u tome i jest čarolija kuhanja s mljevenim mesom. Bez obzira jesi li ljubitelj mljevene svinjetine, junetine, teletine, piletine ili puretine, lako ćeš prilagoditi recepte.
Bolonjez je zasigurno jedno od najomiljenijih i najpopularnijih jela s ovom namirnicom, no danas donosimo recepte za zanimljiva jela koja ne pripremamo tako često, a u kojima je glavna namirnica upravo mljeveno meso.
-
Raskošna i slasna pastirska pita
Tri vrste mesa u nadjevu, tri vrste povrća u nadjevu, BBQ umak, a u krumpiru su dvije vrste sira, dosta maslaca, vrhnja…Upravo zato ova pita nosi pridjev raskošna! U pripremi ovog jela možeš se "zaigrati" - slobodno možeš iskoristiti povrće koje imaš u hladnjaku i dodati ga u nadjev. Ista je stvar i s mesom; upotrijebi ono koje voliš ili koje već imaš kod kuće!
Autor recepta je Vedran Bošković s bloga Začinjeno s ljubavlju, koji obavezno moraš posjetiti za još odličnih, inspirativnih recepata.
-
Preukusne quesadillas s mljevenim mesom i cheddarom
Ova bezglutenska quesadilla, napravljena od kombinacije bezglutenskog zobenog brašna i rižinog brašna, garantirano popravlja raspoloženje. Slasno punjenje se sastoji od mesa, mladog luka i paprike - i velikih količina cheddar sira.
Recept je osmislila Laura Roman, koja na blogu La vie shobaine ima pregršt ukusnih i zdravih bezglutenskih recepata.
-
Švedske mesne okruglice s pire krumpirom
Ako si u potrazi za ukusnim receptom za mesne okruglice, ovdje će tvoja potraga završiti! Original recept za Köttbullar - mekane mesne okruglice pripremili su Matija i Željka s bloga Sweety and spicy. Mekane, rahle mesne okruglice uz svilenkast pire krumpir oduševit će te na prvi zalogaj!
Dobar tek!