Recepti 20. siječnja 2024.

Nije bolonjez - 3 najbolja jela s mljevenim mesom!

švedske mesne okruglice
Švedske mesne okruglice by Sweety and Spicy foto: Sweety and Spicy
gastro postao gastro.24sata.hr
Obožavaš mljeveno meso u svim kombinacijama, a bolonjez, lazanje i faširanci su ti pomalo dosadili? Uz naše recepte za quesadille, pastirsku pitu ili švedske mesne okruglice uživaj u vrhunskim jelima

Koje ti jelo prvo padne na pamet kad netko kaže "mljeveno meso"? Da nije možda bolonjez? ili lazanje? Možda faširanci? E pa, donosimo 3 odlična recepta za slasna jela od mljevenog mesa, koja posebno prijaju zimi, a nisu niti jedno od navedenih...

Mljeveno meso zahvalna je namirnica s kojom možeš napraviti na tisuće različitih jela. Upravo u tome i jest čarolija kuhanja s mljevenim mesom. Bez obzira na to jesi li ljubitelj mljevene svinjetine, junetine, teletine, piletine ili puretine, lako ćeš prilagoditi recepte jer za ova jela možeš koristiti mljeveno meso koje ti najviše odgovara. 

Donosimo recepte za zanimljiva jela koja ne pripremamo tako često, a u kojima je glavna namirnica, odnosno glavna zvijezda, upravo mljeveno meso.

pastirska pita | Author: Vedran Bošković Pastirska pita s potpisom blogera Vedrana Boškovića foto: Vedran Bošković

Mljeveno meso upotrijebi za raskošnu pastirsku pitu 

Tri vrste mesa u nadjevu, tri vrste povrća u nadjevu, BBQ umak, a u krumpiru su dvije vrste sira, dosta maslaca, vrhnja…Upravo zato ova pita nosi pridjev raskošna! U pripremi ovog jela možeš se "zaigrati" - slobodno možeš iskoristiti povrće koje imaš u hladnjaku i dodati ga u nadjev. Ista je stvar i s mesom; upotrijebi ono koje voliš ili koje već imaš kod kuće! 

Autor recepta je Vedran Bošković s bloga Začinjeno s ljubavlju, koji obavezno moraš posjetiti za još odličnih, inspirativnih recepata.

 

Možda vas zanima... Raskošna pastirska pita ručak je za sve generacije Kolumne

 

quesadillas | Author: Laura Roman Quesadillas Laure Roman foto: Laura Roman

Preukusne quesadillas s mljevenim mesom i cheddarom

Ova bezglutenska quesadilla, napravljena od kombinacije bezglutenskog zobenog brašna i rižinog brašna, garantirano popravlja raspoloženje. Slasno punjenje se sastoji od mesa, mladog luka i paprike - i velikih količina cheddar sira.

Recept je osmislila Laura Roman, koja na blogu La vie shobaine ima pregršt ukusnih i zdravih bezglutenskih recepata.

 

Možda vas zanima... Lažne quesadillas s mljevenim mesom i cheddarom Kolumne

 

švedske mesne okruglice | Author: Sweety and Spicy Švedske mesne okruglice s pire krumpirom by Sweety and Spicy foto: Sweety and Spicy

Švedske mesne okruglice s pire krumpirom

Ako si u potrazi za ukusnim receptom za mesne okruglice, ovdje će tvoja potraga završiti!  Originalan recept za köttbullar - mekane mesne okruglice pripremili su Matija i Željka s bloga Sweety and spicy.

Mekane, rahle mesne okruglice, u kojima je najfinije mljeveno meso, uz svilenkast pire krumpir oduševit će te na prvi zalogaj!

 

Možda vas zanima... Pripremi švedske mesne okruglice s pire krumpirom Kolumne

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.