gastro postao
Ako volite janjetinu, obožavat ćete ovaj rižoto
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1020
Potrebno vam je
- 200 g janjetina, mršava
- 300 g riža, polirana (ili brašno )
- 100 g maslac, slani
- 1 g mrkva, crvena
- 1 g peršin, korijen
- sol
- papar u zrnu
Priprema
- Janjetinu isijecite na komade, zalijte vodom kojoj ćete dodati papar, sitno izribanu mrkvu i peršin. Posolite i kuhajte dvadesetak minuta.
- Rižu stavite u lim, po njoj skuhanu janjetinu i zalite vodom u kojoj se janjetina kuhala u omjeru 1 dio riža : 2 dijela vode.
- Dodajte maslac i stavite u toplu pećnicu da se peče. Rižoto (pilav) je gotov kada riža bude suha i mekana.