Recepti 13. listopada 2014.

Janjeći rižoto (pilav)

gastro postao gastro.24sata.hr
Ako volite janjetinu, obožavat ćete ovaj rižoto

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1020

Potrebno vam je

  • 200 g janjetina, mršava
  • 300 g riža, polirana (ili brašno )
  • 100 g maslac, slani
  • 1 g mrkva, crvena
  • 1 g peršin, korijen
  • sol
  • papar u zrnu

Priprema

  1. Janjetinu isijecite na komade, zalijte vodom kojoj ćete dodati papar, sitno izribanu mrkvu i peršin. Posolite i kuhajte dvadesetak minuta.
  2. Rižu stavite u lim, po njoj skuhanu janjetinu i zalite vodom u kojoj se janjetina kuhala u omjeru 1 dio riža : 2 dijela vode.
  3. Dodajte maslac i stavite u toplu pećnicu da se peče. Rižoto (pilav) je gotov kada riža bude suha i mekana.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.