gastro postao
Za pripremu izvrsnog deserta trebat će ti konzerva kokosovog mlijeka i omiljeno sezonsko voće!
Ako na polici u smočnici imaš konzervu kokosovog mlijeka, iskoristi je za pripremu osvježavajuće panna cotte. Nećeš potrošiti ni 15 minuta vremena, a usrećit ćeš i sebe i najmilije s kojima planiraš provesti vikend.
Preporučujemo da je poslužiš uz sezonsko voće, poput borovnica ili malina, ili brzinski voćni preljev. U slast!
Sastojci:
- 200 g kokosovog mlijeka
- 200 ml slatkog vrhnja
- 100 g šećera
- 1 paketić želatine u prahu
- 60 ml hladne vode
- ½ žličice ekstrakta vanilije
Priprema:
- Pomiješaj želatinu s hladnom vodom i pusti da odstoji pet minuta.
- Na laganoj vatri zagrij mlijeko, slatko vrhnje i šećer. Miješaj dok se šećer ne otopi.
- Dodaj želatinu u mješavinu vrhnja i kokosovog mlijeka pa dobro promiješaj kako bi se rastopila.
- Makni s vatre pa umiješaj ekstrakt vanilije.
- Prelij u šest malih posudica, poput onih za souffle, pa ih pokrij plastičnom folijom.
- Stavi u hladnjak na najmanje četiri sata, a najbolje preko noći.
Posluži rashlađeno, uz svježe voće ili pak voćni preljev!
U POTRAZI SI ZA OSVJEŽAVAJUĆIM DESERTIMA? Imamo nekoliko prijedloga: