Recepti 29. svibnja 2023.

Jednostavno i fino: Bavette s mirisnom piletinom

Bavette s mirisnom piletinom
Bavette s mirisnom piletinom foto: Engin Akyurt/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Vrlo jednostavno i ukusno, ovo je jelo savršeno za ručak ili večeru, a arome limuna i maslinova ulja s malo čilija ili ljutih feferona neodoljivo prizivaju ljeto!

Bavete ili plosnati uski rezanci savršeno se sljubljuju s piletinom, maslinovim uljem i limunom, stoga – kad god ne znaš što pripremiti za brzi ručak ili večeru - s ovim jelom nikad nećeš pogriješiti.

Sve drugo je stvar kreativnosti jer mu možeš dodati po želji razne sastojke – od bosiljka do čili papričica ili ljutih feferona. 
I dok čekaš da se u umaku fino sljube svi sastojci i da se aromatizira, za to vrijeme možeš skuhati špagete. Ljepota ove tjestenine s limunom je u tome da što duže čekaš da ih pojedeš oni postaju sve bolji jer limun otpušta svu svoju aromu. Prava delicija!

 

Možda vas zanima... Gotova u 15 minuta: Tjestenina s piletinom i pestom od grčkog jogurta Recepti

 

 | Author: Engin Akyurt/Pexels Bavette s piletinom foto: Engin Akyurt/Pexels

Bavette s mirisnom piletinom

Sastojci (za 4 osobe):

  • 400 g pilećeg filea
  • 2 pileća batka sa zabatkom
  • 1 čili papričica ili ljuti feferon
  • 7 listića kadulje
  • sok od 1 limuna
  • 75 ml maslinova ulja
  • 250 g mini rajčica
  • 1 tikvica
  • sol i papar
  • 400 g plosnatih uskih rezanaca (bavetta)

 

Možda vas zanima... Slasna zapečena tjestenina s piletinom i sirom Recepti

 

Postupak:

  1. Piletinu oplahni i posuši, a čili očisti i, kao i kadulju, nasjeckaj. Izmiješaj sok od limuna, čili, kadulju i 50 ml ulja pa marinadu dobro popapri. Njome premaži komade piletine, pokrij posudu i drži u hladnjaku 90 minuta.
  2. Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva, Nakon mariniranja piletinu posoli, posloži u tavu (koja smije u pećnicu), pokapaj s polovicom marinade i peci 45 minuta.
  3. Za to vrijeme operi rajčice i tikvicu. Rajčice prereži popola, a tikvicu po dužini pa je nareži na četvrtine. Tjesteninu skuhaj u dosta posoljene vode prema uputama na pakiranju.
  4. Na preostalom ulju kratko poprži rajčice i tikvice pa ih posoli i popapri. Bavette ocijedi i izmiješaj s povrćem. Posluži ih s piletinom na pladnju ukrašenom bosiljkom.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.