Čak ako i nisi veliki fan ove morske ribe - ovaj recept za salatu od tune s jajima svidjet će ti se jednom kada ga isprobaš. Osim što je ovaj recept pun bjelančevina i daje izvrstan okus, za njegovu pripremu potrebno ti je samo nekoliko minuta - još manje ako već imaš pripremljena kuhana jaja!
Naravno, jaja nisu obavezna u njemu, ali upravo su ona dio koji daje završnu točku na teksture i okuse koji će te čekati u njoj, a osim njoj, još je nekoliko namirnica koje će se odlično slagati s ovim receptom - avokado, mladi luk, kukuruz, slanina, naribana mrkva i paprika, a sve to zajedno možeš pomiješati i dodati na list zelene salate te napraviti malenu, ali veoma zdravu, tortilju ili umetnuti u avokado i napraviti malene 'brodiće' od tune i jaja.
Sastojci:
- 100 mL majoneze
- 1 žlica Dijon senfa
- 1 žlica svježeg peršina
- 1/2 žličice paprike
- 400 g tune
- 30 g sitno nasjeckanog celera
- 2 žlice sitno nasjeckanih kiselih krastavaca
- 2 žlice mljevenog luka
- 4 tvrdo kuhana jaja
- sol, papar
Priprema:
- U srednje velikoj posudi pomiješaj majonezu, senf, peršin i papriku, dok ne nastane glatka smjesa.
- Dodaj tunu, celer, kisele krastavce i luk. Sve pomiješaj zajedno, a primijetiš li velike komade tune - razdvoji ih.
- Dodaj jaja narezana na polovice ili nasjeckana na malene kockice. Dobar tek!