Od svih načina na koje možemo pripremati šparoge, pečenje u pećnici vjerojatno je jedan od najjednostavnijih i najukusnijih. Riječ je o jednostavnom postupku, u kojem većinu posla ionako odradi pećnica, ne moraš stalno paziti, miješati… a šparoge pečene u pećnici su i jako, jako ukusne.
Šparoge iz pećnice imaju intenzivan okus
Ako se odlučiš ubaciti šparoge u pećnicu rezultat će biti sjajne hrskave šparoge intenzivnog okusa. Možeš ih poslužiti kao predjelo ili zeleni prilog glavnom jelu, a raznim dodacima poput začina, umaka, orašastih plodova, sireva… možeš im dodati još tonu okusa nakon pečenja u pećnici.
Kad jednom usavršiš ovu tehniku više nećeš ni poželjeti pripremati šparoge na neki drugi način. Pa evo postupka opisanog u 5 jednostavnih koraka…
A evo i 3 dodatna savjeta koji će ti pomoći da svoje šparoge pečene u pećnici digneš na višu razinu…
- Nakon pranja šparoge dobro osuši krpom ili pusti da se osuše na zraku. Ako na šparogama ostane vode u trenutku kad ih ubaciš u pećnicu, mogle bi postati gnjecave tijekom pečenja. Suhe šparoge postat će hrskave u pećnici.
- Šparoge posloži u jednom sloju na pleh, na koji prije toga treba staviti i papir za pečenje. Pazi da se šparoge ne preklapaju. Radije koristi više plehove i šparoge ispeci u više serija, nego da ih moraš naguravati u plehu.
- Šparoge prije pečenja možeš lagano posoliti prije pečenja u pećnici, a potom ih ponovno posoliti kada ih izvadiš iz pećnice. Nakon pečenja šparoge pospi sitnom soli ili cvijetom soli i pokapaj s par kapi octa ili limunova soka da im daš novu dimenziju okusa.
Isprobaj i ove recepte...