Izdvoji vrijeme i kisele krastavce pripremi kod kuće - imamo odličan recept!
Hladni i hrskavi, odlični sami, ali i u kombinaciji s drugim namirnicama, a pogotovo u sendviču - kiseli krastavcimnogima su omiljena zimnica. Iako ih je naravno najlakše kupiti u trgovini i samo poslužiti kod kuće, mnogi od nas složit će se da"to nije to" te da nema boljih kiselih krastavacaod onih napravljenih kod kuće.
Domaća priprema nije veoma zahtjevna, no iziskuje izdvajanje malo slobodnog vremena. U nastavku pročitaj što će ti sve trebati te postupak njihove pripreme i zapamti da količina potrebne tekućine ovisi o veličini krastavaca te veličini i obliku staklenke u koje ih spremaš.
Kiseli krastavci
foto: Monika Grabkowska/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Domaći kiseli krastavci
30 MIN
pripreme
10 MIN
kuhanja
30
porcija
SREDNJE
Sastojci
Krastavac
3
kg
Voda
3
l
Alkoholni ocat
500
ml
Šećer
200
g
Sol
100
g
Kopar - svježi
1
svežanj
Chili pahuljice
0,50
žličica
Gorušica
2
žlica
Korijander - sjemenke
2
žlica
Konzervans
1
žličica
Postupak
Krastavce dobro operi, ako je potrebno koristi četku ili spužvicu.
Staklenke i njihove poklopce također operi i osuši. Poželjno ih je i sterilizirati.
Krastavce na gusto poslaži u staklenke kako se nakon ulijevanja tekućine ne bi dizali na površinu. Ako ti to ne uspije, da ih zadržaš ispod površine tekućine možeš se koristiti i kupovnim mrežicama za tu namjenu.
Ostale sastojke stavi u lonac na srednje jaku vatru. Pričekaj da tekućina zavrije, a zatim kuhaj dok se sol i šećer ne otope.
Dobivenom tekućinom prelij prethodno poslagane krastavce te zatvori staklenke.
Čuvaj ih na hladnom i tamnom mjestu do uporabe. Otvorenu staklenku čuvaj u hladnjaku.