Recepti 13. listopada 2014.

Krema od fažola sa sotiranim capesanatama i klicama od rotkvice

Krema od fažola sa sotiranim capesanatama i klicama od rotkvice
gastro postao gastro.24sata.hr
Chef splitskog restorana Kadena, Braco Sanjin još jednom je napravio odmak od tradicionalnog načina spremanja brudeta i zanimljivom kombinacijom kreme od fažola i klica od rotkvice dao modernu notu klasičnom dalmatinskom jelu

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 485

Potrebno vam je

  • 1000 g riba miješana
  • 300 g luk ,crveni
  • 1 kom češnjak
  • 500 g grah, bijeli
  • 4 kom kapisanta
  • klice rotkvice
  • ulje maslinovo
  • vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
  • rajčica, crvena
  • sol
  • papar
  • lovorov list
  • peršin, list
  • balsamico od maline

Priprema

  1. Ribu očistiti, luk zažutiti na maslinovom ulju, dodati češnjak i sjeckanu rajčicu te pirjati 5-6 min.
  2. Složiti ribu u lonac, dodati lovorov list, sol, papar, podliti bijelim vinom, vodom, dodati balsamico od maline i kuhati na laganoj vatri uz stalno protresanje lonca.
  3. Pri kraju dodati peršin te kada je riba gotova izvaditi je iz lonca, a u juhi od brudeta kuhati grah (koji smo prethodno namakali 24 sata) dok ne bude gotov. Po potrebi dodavati riblji temeljac.
  4. Kuhanu ribu očistiti od kosti i dodati je u grah te sve skupa sa štapnim mikserom izmiksati i propasirati.
  5. U tavi na zagrijanom ulju naglo sotirati capesante, klice rotkvice dobro isprati pod hladnom vodom. Servirati brudet u duboki topli tanjur, a na njega staviti capesantu i klice.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.