gastro postao
Chef splitskog restorana Kadena, Braco Sanjin još jednom je napravio odmak od tradicionalnog načina spremanja brudeta i zanimljivom kombinacijom kreme od fažola i klica od rotkvice dao modernu notu klasičnom dalmatinskom jelu
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 485
Potrebno vam je
- 1000 g riba miješana
- 300 g luk ,crveni
- 1 kom češnjak
- 500 g grah, bijeli
- 4 kom kapisanta
- klice rotkvice
- ulje maslinovo
- vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
- rajčica, crvena
- sol
- papar
- lovorov list
- peršin, list
- balsamico od maline
Priprema
- Ribu očistiti, luk zažutiti na maslinovom ulju, dodati češnjak i sjeckanu rajčicu te pirjati 5-6 min.
- Složiti ribu u lonac, dodati lovorov list, sol, papar, podliti bijelim vinom, vodom, dodati balsamico od maline i kuhati na laganoj vatri uz stalno protresanje lonca.
- Pri kraju dodati peršin te kada je riba gotova izvaditi je iz lonca, a u juhi od brudeta kuhati grah (koji smo prethodno namakali 24 sata) dok ne bude gotov. Po potrebi dodavati riblji temeljac.
- Kuhanu ribu očistiti od kosti i dodati je u grah te sve skupa sa štapnim mikserom izmiksati i propasirati.
- U tavi na zagrijanom ulju naglo sotirati capesante, klice rotkvice dobro isprati pod hladnom vodom. Servirati brudet u duboki topli tanjur, a na njega staviti capesantu i klice.