Ako voliš pileće bijelo meso, moraš ga isprobati u ovoj kombinaciji s lazanjama. Pileće lazanje, za koje donosimo genijalan recept, oduševit e sve koji žele mesne lazanje, ali nešto laganije
Lazanje obožavamo, i to u bilo kojem obliku... Povrtne, sa sirom, s mljevenim mesom - sve su nam omiljene. A ponekad, kad se zaželimo mesnih, ali da budu malo laganije, napravimo ove pileće lazanje i u njima baš uživamo!
Isprobaj ovaj odličan recept i javi nam svoje dojmove!
Ne gasi ekran dok kuham
Pileće lazanje
25 MIN
pripreme
65 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Listovi za lazanje
10
kom
Pileća prsa
450
g
Pelati iz konzerve
400
g
Pasata od rajčice
500
ml
Gljive
1,50
šalica
Luk
2
kom
Bosiljak
1
svežanj
Sol
2
žličica
Češnjak u prahu
1,50
žličica
Svježi kravlji sir
3
šalica
Jaje
1
kom
Parmezan
0,50
šalica
Listići svježeg peršina
0,33
šalica
Svježe mljeveni crni papar
0,50
žličica
Mozzarella
2
šalica
Maslinovo ulje
2
žlica
Postupak
Skuhaj listove lazanja prema uputama na pakiranju te samelji meso i pusti ga da odstoji 15 minuta.
U veliku tavu dodaj žlicu maslinova ulja, piletinu, pelate, pasatu od rajčice, gljive, luk, bosiljak, 3/4 žličice soli i češnjak u prahu. Kuhaj dok ne zakuha, uz povremeno miješanje, a zatim smanji toplinu, pokrij i pirjaj 25-30 minuta.
U odvojenu zdjelu dodaj sir, jaje, parmezan, peršin, papar i sol pa sve dobro promiješaj. U vatrostalnu zdjelu dodaj malo ulja pa slaži po 2 lista premazujući smjesom od sira, smjesom od piletine i slojem mozzarelle. Ponovi slojeve.
Pokrij aluminijskom folijom i peci na 180°C 25-30 minuta ili dok ne porumeni. Otkrij i pecite još 5 minuta da se lijepom zapeče na vrhu.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.