gastro postao
Volite li pileće bijelo meso, morate ga isprobati u ovoj kombinaciji s lazanjama
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 842
Potrebno vam je
- 10 list tijesto za lazanje
- 450 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 400 g pelati
- pasirana rajčica (passata)
- 1.50 šalica gljive miješane, razne
- 0.25 šalica luk ,crveni
- 1 žlica bosiljak, vezica
- 1.75 mala žlica sol
- 125 mala žlica češnjak u prahu
- 3 šalica sir kravlji svježi (cottage)
- 1 kom jaje kokošje
- 0.50 šalica parmezan
- 0.33 šalica peršin, list
- 0.50 mala žlica papar
- 2 šalica mozzarella
- 2 žlica ulje maslinovo
Priprema
- Skuhajte listove prema uputama na pakiranju te sameljite meso i pustite ga da odstoji 15 minuta.
- U veliku tavu dodajte žlicu maslinova ulja, piletinu, pelate, umak od rajčice, gljive, luk, bosiljak, 3/4 žličice soli i češnjak u prahu. Kuhajte dok ne zakuha miješajući, a zatim smanjite toplinu, pokrijte i pirjajte 25-30 minuta.
- U odvojenu zdjelu dodajte sir, jaje, parmezan, peršin, papar i sol pa sve dobro promiješajte. U vatrostalnu zdjelu dodajte malo ulja pa slažite po dva lista premazujući smjesom od sira, smjesom od piletine i slojem mozzarelle. Ponovite slojeve.
- Pokrijte i pecite na 180°C 25-30 minuta ili dok ne porumeni. Otkrijte i pecite još pet minuta. Ostavite da odstoji 15 minuta prije rezanja.
Izvor Skuhatćute