Recepti 13. listopada 2014.

Lazanje s povrćem

gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobajte lazanje prema receptu s portala Zdrava krava

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 30836

Potrebno vam je

  • 40 g pšenično brašno crno (85% ekstrah. )
  • 500 g zeleno tijesto za lazanje
  • 0.50 vezica blitva
  • 1.50 g rajčica, ukuhana (konc. 10%)
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1000 l španjak špinak
  • 250 g pelati
  • 1 kom patlidžan
  • 2 kom tikvice, zelene
  • 1 režanj češnjak
  • 300 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 200 g bukovače
  • 300 g edamer (40% m u st)
  • povrtni temeljac
  • ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • mljevena kurkuma
  • slatka paprika
  • peršin, list
  • mješavina suhih začina
  • parmezan
  • 100 g sojine ljuskice

Priprema

  1. Od brašna, soli, malo kurkume i mlake vode umijesite tvrđe, elastično tijesto koje možete ostaviti sa strane dok pripremate umak i povrće.
  2. Blitvu operite i kratko blanširajte pa ju izvadite, ocijedite i ostavite da se malo ohladi.
  3. Luk očistite i pirjajte na maslinovom ulju. Dodajte nasjeckane pelate pa kratko kuhajte, ubacite sojine ljuskice i mljevenu slatku papriku Kotanyi. Zalijte temeljcem i kuhaj 5 do 10 minuta da ljuskice upiju tekućinu, a umak se zgusne. Zatim dodajte sol, papar i začinsko bilje Kotanyi.
  4. Gljive i tikvice očistite i naribajte na listiće (bukovače samo nareži na manje komade). Posolite te kratko propirjajte i ocijedite višak tekućine. Blitvu nasjeckajte.
  5. Tijesto razvaljajte u kvadratne listove. Nauljite vatrostalnu posudu i slažite lazanje - na dno stavite list tijesta pa dodajte pola umaka, zatim list tijesta pa gljive s tikvicama i blitvu, ponovo list tijesta pa ostatak umaka.
  6. Prekrijte sa zadnjim listom tijesta kojeg lagano možete premazati uljem. Ubacite lazanje u dobro zagrijanu pećnicu i pecite oko 20 minuta na 250 stupnjeva.
  7. Pred kraj izvadite lazanje, pospite ribanim sirom i parmezanom, vratite u pećnicu da se sir otopi i lagano zapeče. Kad su lazanje gotove, dodajte im sjeckani peršin koji će se upiti u rastopljeni sir, pričekajte da se malo ohladi i poslužite toplo uz miješanu salatu.
  8. Salata: Matovilac, radič, svježu rajčicu, žutu i zelenu papriku operite i narežite, dodajte velike crne masline, sol ulje i limun i sve dobro promiješajte prije posluživanja.

Izvor Zdrava Krava

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.