Tražiš li brzo i jednostavno jelo od tjestenine? Linguini, odnosno špageti s tikvicama, sjajan su proljetno-ljetni klasik koji se, međutim, može pripremati tijekom cijele godine jer je savršen za svaku priliku: od brzog ručka do ugodne večere s prijateljima.
Linguini su jedna od najpopularnijih vrsta duge tjestenine koju možeš isprobati u klasičnoj i kreativnoj varijanti, poput špageta allo scoglio, špageta s umakom od hobotnice, ili s rajčicom i tunom ili, nama posebno dragima - špageta s kozicama.
Za večeru s prijateljima na kojoj želiš na stol iznijeti prvo jelo koje je lagano i svježe, ali - u isto vrijeme - ukusno i šareno, možeš pripremiti i špagete s kremom od tikvica – poprži tikvice na tavici i poslije ih smiksaj s ostalim dodacima u umak. Buon appetito!
Linguini s tikvicama
Sastojci (za 4 osobe):
- 400 g tjestenine (linguina ili špageta)
- 2 tikvice
- 2 žlice maslaca
- 50 ml povrtnog temeljca
- sol i papar
Postupak:
- Linguine skuhaj u većoj količini posoljene vode prema uputi na pakiranju tako da ostanu al dente. Dok se tijesto kuha, operi tikvice, odreži im krajeve i po dužini ih nareži na uske trakice. Propirjaj ih u loncu na zagrijanom maslacu, popapri, podlij juhom, poklopi i pirjaj oko 3 minute.
- Kuhanu tjesteninu ocijedi i pomiješaj s pirjanim tikvicama. Linguine posluži po želji i ukrasi ih listićima metvice ili matičnjaka.