Recepti 06. lipnja 2023.

Linguini s tikvicama - jelo gotovo za 15 minuta!

Tikvice
Tikvice foto: Les Bourgeonniers/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Linguini s tikvicama ukusan su i vrlo povoljan recept koji ovo omiljeno ljetno povrće čini pravom zvijezdom i dobitna je ideja čak i za last minute večeru s prijateljima. A potrebno je smo 5 svima dostupnih sastojaka...

Tražiš li brzo i jednostavno jelo od tjestenine? Linguini, odnosno špageti s tikvicama, sjajan su proljetno-ljetni klasik koji se, međutim, može pripremati tijekom cijele godine jer je savršen za svaku priliku: od brzog ručka do ugodne večere s prijateljima.

Linguini su jedna od najpopularnijih vrsta duge tjestenine koju možeš isprobati u klasičnoj i kreativnoj varijanti, poput špageta allo scoglio, špageta s umakom od hobotnice, ili s rajčicom i tunom ili, nama posebno dragima - špageta s kozicama.

 

Možda vas zanima... Predlažemo 10 odličnih recepata s tikvicama! Recepti

 

Za večeru s prijateljima na kojoj želiš na stol iznijeti prvo jelo koje je lagano i svježe, ali - u isto vrijeme - ukusno i šareno, možeš pripremiti i špagete s kremom od tikvica – poprži tikvice na tavici i poslije ih smiksaj s ostalim dodacima u umak. Buon appetito!

 

tjestenina s tikvicama | Author: Thinkstock Tjestenina s tikvicama foto: Thinkstock

Linguini s tikvicama

Sastojci (za 4 osobe):

  • 400 g tjestenine (linguina ili špageta)
  • 2 tikvice
  • 2 žlice maslaca
  • 50 ml povrtnog temeljca
  • sol i papar

 

Špageti od tikvica s pestom Možda vas zanima... ŠPAGETI OD TIKVICA: Kako ih pripremiti? Recepti

 

Postupak:

  1. Linguine skuhaj u većoj količini posoljene vode prema uputi na pakiranju tako da ostanu al dente. Dok se tijesto kuha, operi tikvice, odreži im krajeve i po dužini ih nareži na uske trakice. Propirjaj ih u loncu na zagrijanom maslacu, popapri, podlij juhom, poklopi i pirjaj oko 3 minute.
  2. Kuhanu tjesteninu ocijedi i pomiješaj s pirjanim tikvicama. Linguine posluži po želji i ukrasi ih listićima metvice ili matičnjaka.

 

Tikvice na sto načina Možda vas zanima... Savršen okus i tekstura: Tikvice punjene kus-kusom Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:06 06. Lipanj 2023.

    tikvice mogu na razne nacine ovo s tjesteninom odlično