Recepti 25. veljače 2023.

Lungić u orašastim plodovima s pireom od batata

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Batat, koji je poznat kao zdravija zamjena za krumpir, pokazat će ti sve svoje čari u ovoj kombinaciji s orašastim plodovima i lungićem

Fina, hrskava mješavina omiljenih orašastih plodova i podatno svinjsko meso, treba li to uopće išta više od toga za savršen ručak ili večeru koju će svi prepričavati?! Pripremi lungić na jednostavan i brz način, posluži ga uz fini, kremasti pire od batata i sezonsku salatu pa kombinaciji dodaj čašu omiljenog vina i uživaj u najslasnijim okusima.

 

Možda vas zanima... Rolani lungić s finim povrtnim ražnjićima Kolumne

 

Lungić u orašastim plodovima s pireom od batata

Sastojci:

  • 500 g svinjetine
  • 50 g pistacija
  • 50 g badema
  • 30 g šarenog papra
  • maslinovo ulje
  • 300 g batata
  • 100 g maslaca
  • sol
  • papar
  • aceto balsamico
  • šećer, kristal
  • crno vino

Priprema:

  1. U mužaru usitni pistacije, bademe i timijan s malo maslinova ulja dok ne dobiješ pastu.
  2. U foliju stavi lungić te ga sa svake strane premaži dobivenom pastom, umotaj i dobro stisni u foliju te stavi u hladnjak na pola sata.
  3. U međuvremenu oguli batat i izreži ga na kockice te stavi kuhati u posoljenu vodu dok ne omekša.
  4. U lonac stavi balzamički ocat i crno vino, a kad proključa, dodaj šećer i kuhaj dok se ne reducira (ispari pola tekućine).
  5. Ocijedi krumpir, dodaj maslac i izmiksaj štapnim mikserom.
  6. Peci lungić na laganoj vatri tri do četiri minute sa svake strane.

 

Možda vas zanima... Aromatičan svinjski lungić je savršen nedjeljni ručak Recepti Možda vas zanima... Otkrij tajne pripreme najsočnijeg lungića Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.