Recepti 900 prikaza 13. listopada 2014.

Marinirane lignje na žaru

Marinirane lignje na žaru
Marinirajte lignje, lagano ih okrenite na žaru i uživajte

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 87

Potrebno vam je

  • Pola šalice soja umaka
  • 2 žlice đumbira
  • 3 male žlice mirina ili sakea
  • 450 g lignja

Priprema

  1. Pripremiti marinadu od soja sosa, đumbira i mirina. Odvojiti pola šalice pripremljene marinade i spremiti za kasnije. U ostatak marinade položiti lignje tako da se ravnomjerno rasporedi po cijelim lignjama. Marinirati 10 minuta na sobnoj temperaturi uz jedno okretanje.
  2. Roštilj zagrijati na jako. Svaku lignju peći 4-5 minuta, pritom ih okretajući svakih 30 sekundi i premazivati ranije pripremljenom marinadom.
  3. Tijekom pečenja prozirne lignje će poprimiti bijelu boju i postati mekane te osloboditi bogatu aromu. Potrebno je pripaziti da se ne prepeku jer tada postanu gumene.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.