gastro postao
Marinirajte lignje, lagano ih okrenite na žaru i pazite da štogod ostane i vama kad svi navale na ovo sjajno jelo!
Petak je dan za... lignje! Prema tome, bacite oko na ovaj zgodan receptić i uživajte!
Potrebno vam je
- Pola šalice soja umaka
- 2 žlice đumbira
- 3 male žlice mirina ili sakea
- 450 g lignja
Priprema
- Pripremiti marinadu od soja sosa, đumbira i mirina. Odvojiti pola šalice pripremljene marinade i spremiti za kasnije. U ostatak marinade položiti lignje tako da se ravnomjerno rasporedi po cijelim lignjama. Marinirati 10 minuta na sobnoj temperaturi uz jedno okretanje.
- Roštilj zagrijati na jako. Svaku lignju peći 4-5 minuta, pritom ih okretajući svakih 30 sekundi i premazivati ranije pripremljenom marinadom.
- Tijekom pečenja prozirne lignje će poprimiti bijelu boju i postati mekane te osloboditi bogatu aromu. Potrebno je pripaziti da se ne prepeku jer tada postanu gumene.
Dobar tek!