Inspiriran viralnim Marry Me receptima, ovaj quiche nema koru, ali ima sve ostalo: kremastu teksturu, pikantne detalje i savršen balans
Prvo je bila piletina. Onda tjestenina. Pa krumpiri. A sada? Jaja! Marry Me recepti postali su instant hit jer nude ono što svi želimo: jednostavna jela koja su toliko dobra da zaslužuju prosidbu. I ne, ne moraš se zaručiti da uživaš u njima – dovoljno je znati gdje ti je tava i da voliš jesti pametno i fino.
Ovaj Marry Mequiche dokazuje da suptilna igra okusa može nadmašiti i najluksuzniji brunch meni. Sušene rajčice i kozji sir vode glavnu riječ, dok špinat, ljutika i začini samo pojačavaju atmosferu.
Uz to, u sebi krije i nutritivno snažne adute – jaja su izvor bjelančevina i kolina, špinat je pun folata, a kozji sir lakše probavljiv od klasičnih sireva. Idealno za lagani ručak, brunch s prijateljima ili večeru uz čašu vina.
Marry Me Quiche
foto: EatingWell/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Marry Me quiche
20 MIN
pripreme
50 MIN
kuhanja
6
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Sušene rajčice u maslinovu ulju
0,50
šalica
Ljutika
2
kom
Češnjak
3
režanj
Origano - svježi
2
žlica
Mladi špinat
140
g
Jaje
8
kom
Vrhnje za kuhanje
0,33
šalica
Mlijeko
0,33
šalica
Dijon senf
1
žlica
Svježe mljeveni crni papar
0,50
žličica
Sol
0,49
žličica
Kozji sir
115
g
Postupak
Zagrij pećnicu na 175 °C. Lagano naulji kalup za pite promjera 23 cm.
U velikoj tavi zagrij 1 žlicu ulja od rajčica na srednje jakoj vatri. Dodaj nasjeckanu ljutiku i pirjaj uz povremeno miješanje dok ne omekša i postane staklasta, oko 2 minute.
Dodaj sitno nasjeckane češnjak i origano i grubo nasjeckane sušene rajčice te pirjaj oko 1 minutu dok ne zamiriše. Umiješaj špinat i miješaj dok ne povene, oko 3 minute. Makni s vatre i ostavi da se smjesa malo ohladi, 5 minuta.
U velikoj zdjeli pomiješaj jaja, vrhnje, mlijeko, senf, papar i sol pa dobro izmuti. Umiješaj ohlađenu smjesu sa špinatom i ⅔ količine izmrvljenog kozjeg sira.
Ulij smjesu u pripremljeni kalup i pospi preostalim sirom po vrhu. Peci 35–40 minuta, dok se ne stegne i lagano ne porumeni uz rubove. Ako počne previše tamniti, lagano prekrij aluminijskom folijom. Ohladi 10 minuta prije posluživanja.