gastro postao
Zvali ga mediteranski rižot ili rižot s morskim plodovima, bitno je da je zdrav, ukusan i lagan za pripremu, te nema razloga da se odmah ne bacite na kuhanje!
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 193
Potrebno vam je
- 0.50 mala žlica šafran
- 300 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 300 g škampi
- sol
- papar
- 0.50 šalica ulje maslinovo
- 1 žlica slatka paprika
- 3 režanj češnjak
- luk ,crveni
- 7 šalica pileći temeljac
- 2.50 šalica riža, dugog zrna
- 1 kom crvena paprika
- 200 g dagnja
Priprema
- Stavite šafran u četvrtinu šalice tople vode. Začinite piletinu i škampe solju i paprom. Ugrijte ulje u velikoj tavi na umjerenoj temperaturi. Dodajte piletinu narezanu na kockice i oprane škampe te pržite oko pet minuta.
- Prebacite škampe na tanjur. U tavu dodajte papriku u prahu, češnjak, rajčice i luk pa kuhajte dok sve ne zavrije. Uspite rižu i promiješajte pa dodajte narezanu crvenu papriku. Kuhajte 15-ak minuta podlijevajući temeljcem.
- Smanjite temperaturu te ponovno dodajte škampe i dagnje. Kuhajte dok se dagnje ne otvore, prelijte šafranom u vodi i poslužite.
Izvor Skuhatćute