Recepti 03. listopada 2014.

Mediteranski rižot

gastro postao gastro.24sata.hr
Zvali ga mediteranski rižot ili rižot s morskim plodovima, bitno je da je zdrav, ukusan i lagan za pripremu, te nema razloga da se odmah ne bacite na kuhanje!

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 193

Potrebno vam je

  • 0.50 mala žlica šafran
  • 300 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 300 g škampi
  • sol
  • papar
  • 0.50 šalica ulje maslinovo
  • 1 žlica slatka paprika
  • 3 režanj češnjak
  • luk ,crveni
  • 7 šalica pileći temeljac
  • 2.50 šalica riža, dugog zrna
  • 1 kom crvena paprika
  • 200 g dagnja

Priprema

  1. Stavite šafran u četvrtinu šalice tople vode. Začinite piletinu i škampe solju i paprom. Ugrijte ulje u velikoj tavi na umjerenoj temperaturi. Dodajte piletinu narezanu na kockice i oprane škampe te pržite oko pet minuta.
  2. Prebacite škampe na tanjur. U tavu dodajte papriku u prahu, češnjak, rajčice i luk pa kuhajte dok sve ne zavrije. Uspite rižu i promiješajte pa dodajte narezanu crvenu papriku. Kuhajte 15-ak minuta podlijevajući temeljcem.
  3. Smanjite temperaturu te ponovno dodajte škampe i dagnje. Kuhajte dok se dagnje ne otvore, prelijte šafranom u vodi i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.