Za sladak doručak, fini ručak ili omiljeni desert - palačinke su uvijek dobra ideja. Voliš manje ili one veće, slabije ili jače zapečene, s čokoladnim premazom ili marmeladom - nebitno je. Nismo sigurni ima li osoba koje ne vole palačinke, ali ono u što smo sigurni jest da su oni manjina. Pogotovo danas kada ti je na dohvat ruke 'more' različitih recepata pomoću kojih možeš napraviti potpuno personaliziranu verziju ovog deserta.
Jednostavna priprema i sastojci svakako im idu u korist, pa nije ni čudo da se mnogi u želji nečega slatkoga okreću prema njima. Od jednostavnih verzija, do onih malo dužih u nastavku teksta pročitaj koje smo to recepte naših blogera izdvojili.
Japanske palačinke
Za početak donosimo ti jedan osvrt na palačinke i na njihovu popularnost u Europi i izvan nje, a na samom kraju čeka te recept za slasne japanske palačinke. "Okonomiyaki je japanska palačinka kojoj je temelj tijesto od brašna, jaja i hladne vode u koje se dodaje na trakice rezano zeleno zelje", napisali su naši kolumnisti koji stoje iza bloga Sweety&Spicy. Ovo je svakako jedan 'drugačiji' recept kojeg vrijedi isprobati!
Palačinke svaki dan i bez grižnje savjesti
Autorica bloga Kiwi go crazy, Gracia Petek, s nama je podijelila svoju zdravu, vegansku verziju palačinki koje će biti idealne za one dane kada želiš uživati, ali bez grižnje savjesti!
Nizozemska palačinka s umakom od limuna i bobičastim voćem
Ako želiš 'polizati prste' svakako isprobaj recept naše Gastro zvijezde Vedrana Boškovića s bloga Začinjeno s ljubavlju koji navodi kako se ove palačinke "pripremaju od svega nekoliko sastojaka, a umjesto na tavi, završava se u pećnici." Ako te je ovo zaintrigiralo, kao što je nas, provjeri recept i baci se na pripremu!
Američke palačinke
Američke palačinke čvrsto su zauzele svoje mjesto kao jedna od omiljenih verzija palačinki koje pripremamo za doručak, a naša Irena Gavran, Osječanka iza bloga Pregacha, donosi recept za njihovu slasnu verziju!
Placki - slatke palačinke od krumpira
Za ovu verziju palačinki potrebno ti je pet jednostavnih namirnica koje vrlo vjerojatno već sada imaš doma. Ovo, inače poljsko tradicionalno jelo, pripremala je baka našeg blogera Darka Kontina, a on ga je odlučio podijeliti s nama.
Palačinke od kokosa i matcha praha
Za kraj smo odabrali još jednu 'zdravu' verziju palačinki - bez glutena i bez laktoze. Iza ovog recepta stoji Laura Roman, autorica bloga La Vie Shobaine, koja je u njih ubacila i malo zelenoga praha - matche, zbog koje su kao rezultat dobivene zanimljive palačinke nešto drugačije boje.