Ovaj odličan mediteranski namaz od kapara i maslina oduševit će te na prvo kušanje, a mi imamo super recept!
Ovaj sjajan mediteranski namaz od kapara i maslina (često ga zovu i tapenada) bit će idealan, slastan dodatak jednostavnim ljetnim sendvičima, divno će začiniti još vruća jela od ribe ili mesa, a poslužiti ga možeš i uz platu sa sirom i suhomesnatim proizvodima te grisinima
Jednostavan za pripremu, ovaj odličan namaz od kapara i maslina može poslužiti i kao brzinski dip uz grickalice. Igraj se okusima, u mediteranski namaz o kapara i maslina dodaj dodatke po želji, a zatim ga posluži dobro ohlađenog. Recept za namaz od kapara i maslina je u nastavku... Dobar tek!
Namaz od maslina i kapara
foto: Free the Pickle/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Mediteranski namaz od kapara i maslina
5 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
12
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Crne masline
200
g
Kapari
4
žlica
Slani fileti inćuna
4
kom
Limun
1
kom
Maslinovo ulje
4
žlica
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Listići svježeg bosiljka
4
kom
Postupak
Usitni masline (naravno, prethodno im ukloni koštice!) i kapare štapnim mikserom ili u blenderu.
Dodaj sok i koricu od limuna.
Umiješaj usitnjene listiće bosiljka i dobro promiješaj.
Upali mikser i polako, u tankom mlazu, dodaj maslinovo ulje.