Zašto bismo crvenu leću stavljali samo u slana jela? Eto, zato donosimo ovaj zanimljiv recept za jednostavan talijanski recept od crvene leće
Crvena leća najčešće jedemo u varivima i juhama, znamo za palačinke od crvene leće (za koje ćemo uskoro također isprobati i donijeti recept jer su na jako fora), no kolač od crvene leće još nismo jeli. Ali uskoro definitivno hoćemo jer nas je jako zaintrigirao ovaj zanimljiv recept za jednostavan talijanski kolač od crvene leće.
No sami se sebi čudimo što nam je korištenje crvene leće u kolačima tako čudno. Jer, ako možemo u kolače stavljati tikvice, mrkvu, avokado... zašto ne bismo i crvenu leću?! Jer leća kolaču sigurno daje divnu boju, ali i fora okus i sočnost.
Recept za talijanski kolač od crvene leće je tu, samo ga treba isprobati. Svakako nam javi svoje dojmove...
Crvena leća u kolaču? Zašto ne?!
foto: Diana Light/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Talijanski kolač od crvene leće
60 MIN
pripreme
50 MIN
kuhanja
8
porcija
SREDNJE
Sastojci
Crvena Leća
130
g
Šećer
95
g
Ulje od kikirikija
50
ml
Bademi
35
g
Ekstrakt vanilije
1
žličica
Smeđi šećer
6
žlica
Oštro brašno
110
g
Orasi
80
g
Gustin (Kukuruzni Škrob)
45
g
Jaje
3
kom
Prašak za pecivo
0,50
žličica
Sol
1
prstohvat
Postupak
Namoči leću u vodi - neka stoji 2 sata, potpom ocijedi, isperi te potom kuhaj leću 35-40 minuta u 1 i 2/3 šalice vode u kojoj je rastopljeno 2 i 1/2 žlice šećera te ekstrakt vanilije (ili razrezana mahuna vanilije).
Kuhanu leću ocijedi i razmaži po limu za pečenje da se ohladi.
Pomiješaj brašno, gustin, 1/4 šalice šećera, 1/2 žličice praška za pecivo, ulje od kokorikija, 1 jaje i 2 žumanjka. Dobro sve izmiješaj pjenjačom, dodaj ohlađenu kuhanu leću i sve žustro izmiješaj uz pomoć pjenjače.
Od preostala 2 bjelanjka istuci čvrst snijeg i dodaj mu tijekom miksanja 1 prstohvat soli. Kad je snijeg čvrst, dodaj mu 1 i 1/2 žlicu šećera i miksaj još 1 minutu.
Snijeg od bjelanjaka dodaj u tijesto.
namasti okrugli ili pravokutni pleh za pečenje. Bademe sitno samelji zajedno sa 3 žlice smeđeg šećera. Time pospi namašćeni kalup.
U namašćen, bademima posut kalup za pečenje ulij tijesto te po površini pospi grubo nasjeckane orahe te pospi sa 3 žlice smeđeg šećera.
Peci 50-ak minuta, na 175 stupnjeva.
Ovo su jela koja uobičajeno pripremamo od crvene leće...
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.