Panettone tiramisu u jedno spaja dvije talijanske delicije - panettone i tiramisu. Recept je s bloga Caroline's Cooking
Volimo panettone, a volimo i tiramisu! I zato nam ovaj slatki spoj, panettone tiramisu, tako dobro 'sjeda', posebno sada u predblagdansko vrijeme.
Panettone tiramisu odličan je način da se iskoriste ostaci panettonea, ali, vjeruj nam, ovaj desert toliko je fin da ćeš samo zbog njega kupovati dodatne količine panettonea. Panettone tiramisu odličan je blagdanski spoj dvije talijanske delicije - klasičnog tiramisua i panettonea, a u nastavku je odličan recept koji smo pronašli na blogu Caroline's Cooking. Uživaj!
U drugoj zdjeli izmiksaj mascarpone i šećer dok ne dobiješ sjajnu i glatku smjesu. Umiješaj šlag. Stavi sa strane, najbolje u hladnjak,
Ostatke panettonea izreži na dugačke debele trake veličine piškota.
Kavu (ohlađenu) ulij u duboki tanjur.
Kriške panettonea kratko umači u kavu i složi ih u jednom sloju u pravokutni kalup dimenzija cca 20x15 cm).
Namaži na to otprilike pola količine mješavine šlaga i amscarponea. Možeš na to narbati malo čokolade.
Ostatak duguljastih kriški panettonea također umoi u kavu i složi preko sloja šlaga i mascarponea. Po tome razmaži drugu polovicu mješavine šlaga i amscarponea, pospi kakao prahom i malo narbane čokolade.
Prije posluživanja, panettone tiramisu ohladi u hladnjaku nekoliko sati, najbolje preko noći.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.