Recepti Desert 13. rujna 2024.

Ovo moraš probati: Slasno pečeno grožđe

Desert
2 MIN
20 MIN
4
JEDNOSTAVNO
pečeno grožđe
Pečeno grožđe
foto: California Grown/Pinterest
Grožđe obožavamo svježe, znamo ga ubaciti i u štrudlu ili jogurt kolač, a tek grožđe u obliku vina... E ono nam je bilo najdraže, sve dok grožđe nismo ubacili u pećnicu! Pečeno grožđe odmah nas je osvojilo

Grožđe obožavamo u svim oblicima, volimo ga zobati svježe, ponekad ga ubacimo u jogurt kolač ili štrudlu, a najdraži oblik grožđa nam je - vino! Odnosno, bilo je dok nismo probali ubaciti grožđe u pećnicu!

Pečeno grožđe možeš jesti čim ga izvadiš iz pećnice (naravno, treba ipak pričekati da se malo ohladi), možeš ga napraviti u slatkoj ili slanoj verziji, ali i kasnije koristiti za brojna slana i slatka jela. 

Grožđe Možda vas zanima... Kako zamrznuti grožđe i sačuvati ga za kasnije Špajza

Pečeno grožđe - uz meso, ali i u desertima

Pečeno grožđe obogatit će brojne umake s mesom, super je dodatak osvježavajućim ljetnim salatama, a odlično je i na bruschettama s krem sirom.

Pečeno grožđe super se slaže s brojnim svježim začinskim biljem poput timijana ili ružmarina, a možeš mu dodati malo meda, cimeta i/ili korice citrusa i poslužiti s mascarpone sirom kao jednostavan desert. Ili ga poslužiti na torti od sira... Što kažeš na tu ideju?

Grožđe u pećnici nemoj držati predugo kako se ne bi osušilo, a od sočnog ploda ostala samo opna.

Donosimo odličan jednostavan recept koji je odlična osnova za tvoje slane i slatke kreacije. Daj mašti na volju - dodaj aceto balsamico, timijan i drugo začinsko bilje, malo smeđeg šećera i cimeta... Slasnih kombinacija je barem milijun!

pečeno grožđe, pečena feta | Author: Spicyicecream/Pinterest Pečeno grožđe i feta sira foto: Spicyicecream/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Pečeno grožđe
2 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Grožđe - crveno 450 g
  • Maslinovo ulje 2 žlica
Postupak
  1. Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva. Bobice grožđa pomiješaj s maslinovim uljem i ubaci u pleh obložen papirom za pečenje. Dobro je da se bobice ne preklapaju, zato je najbolje koristiti veliki plitki pleh.


  2. Peci oko 20 minuta, donosno dok bobice grožđa ne napuknu. Pusti da se malo ohladi prije korištenja u drugim receptima.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

87 kcal

4 %

MASTI

1,00 g

1 %

KOLESTEROL

0,02 g

0 %

UH

21,00 g

7 %

PROTEINI

1,00 g

2 %

Isprobaj i ove recepte s grožđem...

Piletina s grožđem Možda vas zanima... Pečena piletina s grožđem: Čista petica Recepti Možda vas zanima... Sjajna ideja: Upakirajte grožđe u fantastičnu savijaču Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 14:12 13. Rujan 2024.

    Mmmm super