gastro postao
Kulinarsko umijeće Gennaro Contaldo je pekao u nekim od najpopularnijih londonskih restorana, a prije 15 godina otvorio je i restoran s vlastitim potpisom Passione (strast), koji je 2005. bio proglašen najboljim talijanskim restoranom u Londonu.
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1232
Potrebno vam je
- 1 kom češnjak
- 5 list kadulja
- 2 grančica ružmarin
- 1 šaka menta
- 1 šaka mažuran
- 2 kom limun
- 100 g maslac, neslani
- 1500 g pile (cijelo, prosjek )
- 0.50 čaša vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
- 1 čaša pileći temeljac
- 4 kom mrkva, crvena
- 500 g krumpir, zreli
Priprema
- Glavicu češnjaka pecite u pećnici 15 minuta. Izmiješajte očišćeni češnjak i maslac s nasjeckanim začinskim biljem, sokom od jednog limuna, solju i paprom. Dobro premažite pile, a unutrašnjost pileta ispunite polovicama limuna.
- U vatrostalnu posudu stavite mrkvu narezanu na trake, krumpir i pile. Začinite pile solju i paprom te maslinovim uljem. Sve zalijte vinom. Prekrijte aluminijskom folijom pa pecite oko sat i pol na 220°C. Pecite bez folije 20 minuta.
Izvor Skuhatćute